Köpvillkor

Vid köp med kreditkort gäller följande:  Om en vara är slut så restnoteras den inte.
Vi debiterar inte heller någonting för denna vara. Du kan heller inte komplettera din order efter att du har genomfört din betalning med kreditkort.
Du kan handla med Faktura,Kreditkort, eller Postförskott. Vid köp med faktura görs en mindre sedvanlig kreditkontroll första gången du handlar.  Vid köp under 499 kr tillkommer en frakt på 58 kr. 
(villkor för återförsäljare finns under sidan "Återförsäljare")
Köpvillkor Gäller kunder i Sverige.
 
BG: 225-6733 EU VATNR:SE556318325901
 

Frakt:
För postorder kund: Fraktavgift 58:-. Fraktfritt vid order över 499:- (gäller endast i webshoppen & ordrar under 15kg)  Vid övriga ordrar gäller 850:- för fraktfritt (Gäller endast ordrar under 15kg).
För större ordrar:

15-80 KG - 230 kr
81-200 KG - 450 kr
200 KG och uppåt 999kr

För butiker: 
*Vid köp över 2000:- exkl. moms levererar vi fraktfritt.
*Vid ordervärde mellan 1000-1999:- frakt 100:-
*Vid ordervärde mellan 500-999:- frakt 75
*Vid ordervärde mellan 100-499:- frakt 50

Leveranstid
Normal leveranstid tills du har mottagit varorna är cirka 2-4 arbetsdagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. Du kan välja expressorder - dina varor skickas då samma eller följande dag mot en avgift av 40:- (notera på ordersedeln eller säg till i kundtjänst).
Leveranssätt 
Vi skickar beställningar med MyPack Collect, brev, DHL Servicepoint till privatpersoner samt PostNord eller DHL paket till företag. 

Du som privatperson kan även välja PostNord MyPack Home från PostNord - vilket innebär hemkörning mellan kl. 17-21.
Säg till när du beställer, en avgift på 112:- tillkommer.

Vi tar ej ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
Vid ändringar av postförskottsförsändelser, om du t ex ändrar adress eller liggetid på ditt postförskottspaket, debiterar vi dig PostNords avgifter.
Det går bra att göra en beställning, och sedan hämta varor hos oss, men ring och avtala tid först. Annars rekommenderar vi ett besök i vår butik som finns vid södra infarten till Gamleby (gamla Tjust Motell), där de flesta av våra varor finns att köpa.

Betalningsvillkor
Vi debiterar en enhetlig frakt- och expeditionsavgift på 58:-. 
Om du handlar ur både storförpackningsprislistan betalar du din egen frakt.
Kostnadsfri kredit
Du kan erhålla 15 dagars kredit, personnummer måste då lämnas (minimiålder 18 år). Kreditbedömning görs. Observera att kredit kan nekas. Om du har betalningsanmärkningar eller skulder kommer vi makulera din order och meddela att du kan lägga ordern på nytt och betala med kort direkt.

Kreditlimit är 3000:-, överskrider du limiten, eller om du inte önskar kredit, skickas varorna mot postförskott som kostar 53:- extra i postförskottsavgift.

Restordrar
Om vi vet att en vara som du beställt är slutsåld, gör vi en restorder. Vi kontaktar dig när den finns i lager igen. Den restnoterade varan levereras sedan fraktfritt till dig (är du postförskottskund, tillkommer dock postförskottsavgiften).
Returrätt
Du som privatperson har full returrätt inom 14 dagar (på hela, obrutna förpackningar) från det att du mottagit varorna. 
Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. 
Du behöver inte ange någon speciell anledning för din retur.
Reklamationer
Upptäcks fel på varan, om det saknas något i försändelsen eller om du har mottagit fel vara skall detta reklameras till oss senast 15 dagar efter det att du mottagit ditt paket. 
Kontakta alltid oss via mail till info@naturkosmos.se innan du returnerar något. 
Använd sedan vårt reklamationspapper om du skall skicka varor i retur med postförsändelse (postorder kundretur eller brev). 
Om vi har gjort fel ersätter vi givetvis Dina fraktutlägg.
Skador på paket och oavhämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. 
Hämta ej ut ett skadat paket!
Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. 
Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. 
Har du beställt och ej hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket 7 dgr), så fakturerar vi dig 300:- för vårt arbete med hantering av varorna.
Force Majeure
I händelse av myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelser eller annan omständighet utanför Naturkosmos kontroll och som Naturkosmos inte skäligen kunnat övervinna eller förutse, har Naturkosmos rätt att frånträda sina skyldigheter i detta avtal. Vid sådan händelse är Naturkosmos inte skadeståndsskyldig vid skada som du haft.

Vi bryr oss om!
Naturkosmos är medlem i Svensk Glasåtervinning (SGÅ) och REPA, och tar därmed miljöansvar för de förpackningar vi använder oss av. 

Personuppgiftslagen

  • ** Dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR / Läs mer om vår Integritetspolicy
    enligt GDPR-lagen här.

Storpack/tillverkare

Om du letar efter en produkt som du inte hittar i nedan listor så mejla info@naturkosmos.se för prisuppgift på större storlek.

Du hittar Storpacksprislistorna HÄR.

Samtliga priser exkl moms.
Kunden betalar den faktiska frakten.
BV = Beställningsvara
Vi reserverar oss för snabba prisändringar samt tryckfel.

**Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisjusteringar.