Om oss

Naturkosmetikkompaniet/Naturkosmos startades 1986 av Finn Lendelund, som idag fortfarande driver företaget tillsammans med Elisabeth Lendelund. 

Varumärken

Vi representerar idag flera olika starka varumärken  inom naturkosmetik, och vi har ett nät av återförsäljare som täcker hela Sverige. Målsättningen är att alla våra produkter skall uppfylla de högt ställda kraven från den internationella kontrollorganisationen BDIH, och därmed bära märkningen "kontrollerad naturkosmetik". Mer information om BDIH hittar du på www.kontrollierte-naturkosmetik.de

Sortiment

Naturkosmos tillverkar och marknadsför egna svensktillverkade produkter under varumärket Crearome. Under Crearome erbjuds allt som behövs för framställning av naturliga hud- och hårvårdsprodukter: dokumenterade råvaror, mäthjälpmedel, förpackningar och kunskap.

Med vår verksamhet vill vi - förutom att sälja råvaror - sprida kunskap, uppmuntra och stimulera till kreativitet vid användning av örter, eteriska oljor och vid tillverkning av naturliga hud- och hårvårdsprodukter. Det gör vi via recept- och informationshäften, telefonsamtal, böcker, kurser och utbildningar.

De viktigaste produkterna är eteriska och vegetabiliska oljor. Våra kunder består av allt ifrån privatpersoner och mindre småföretag som tillverkar naturkosmetika till större butiker/återförsäljare. Genom direktimport av råvaror i stora kvantiteter, utan fördyrande mellanhänder, garanteras hög kvalitet och låga priser. För mer information om Crearome besök www.crearome.se

Finn och Elisabeth Lendelund

Om företaget

Fram till maj 2004 var även bolagsnamnet Crearome, men ändrades då till Naturkosmetikkompaniet Skandinavien AB, och Crearome® renodlades istället till ett varumärke.
I samarbete med Artaromaförlaget ger vi ut böcker för att bidra till att öka intresset för naturliga produkter.Genom att erbjuda intressanlitteratur om naturkosmetika vill vi väcka konsumentens intresse för att kritiskt granska den kosmetika som finns på marknaden:

Vad betalar vi för? Vad finns i produkten? Var kommer råvarorna ifrån, är de naturliga eller syntetiska? Är råvarorna av vegetabiliskt eller animaliskt ursprung? Är produkten djurtestad? Hur  påverkar de miljön? Exempel på böcker som utkommit under senare tid är
"Guldet från växterna - vegetabiliska oljor och fetter för hudens skönhet, egenvård och välmående" och "Handgjord naturkosmetika"

Huvudkontor finns i Gamleby, två mil norr om Västervik. 

 

BG: 225-6733 EU VATNR:SE556318325901