Pärlemortensid

Storlek:
141,00 SEK
56,00 SEK
530,00 SEK

Beskrivning

Pärlemortensid

Till schampo, flytande tvål, skumbad mm. Godkänd av naturskyddsföreningen. Ger produkten ett vitt, skimrande, pärlemorliknande utseende. Används istället för betain eller sockertensid. Dosera upp till 12%.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Vetenskapligt namn: Glycol Disterate, Lauramide DEA, Cocoamidopropyl Betaine

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

bwKBK
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Pärlemortensid 1 l
Artnr: 4500-2
Artikelnamn: Pärlemortensid 250 ml
Artnr: 4500-1
Artikelnamn: Pärlemortensid 5 l
Artnr: 4500-3
 • Veganvänlig: Ja
 • Glutenfri: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Mild sockertensid tillverkad av kokosfett, palmfett, solrosolja, glykos och g...
  från 85,00 SEK
 • Crearome
  Sockertensid utan cocoamidopropyl betaine. En mild tensid tillverkat av kokos...
  från 74,00 SEK
 • Crearome
  Gör håret mjukt samt lätt att kamma ut, utan att håret känns tungt. Tillverk...
  från 52,00 SEK
 • Crearome
  Innehåll/INCI: Cocoamidopropyl Betaine
  från 51,00 SEK