• pärlemotensid
 •  

Pärlemortensid

Storlek:
141,00 SEK
56,00 SEK
530,00 SEK

Beskrivning

Pärlemortensid

Till schampo, flytande tvål, skumbad mm. Godkänd av naturskyddsföreningen. Ger produkten ett vitt, skimrande, pärlemorliknande utseende. Används istället för betain eller sockertensid. Dosera upp till 12%.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Vetenskapligt namn: Glycol Disterate, Lauramide DEA, Cocoamidopropyl Betaine

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

5Skuza
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Pärlemortensid 1 l
Artnr: 4500-2
Artikelnamn: Pärlemortensid 250 ml
Artnr: 4500-1
Artikelnamn: Pärlemortensid 5 l
Artnr: 4500-3
 • Veganvänlig: Ja
 • Glutenfri: Ja

Kunder som köpt denna vara har även köpt

 • Crearome
  Denna välkända eteriska olja har en träaktig medicinsk doft. Uppfriskande och...
  från 60,00 SEK
 • Crearome
  Passar till art.nr 7261, 7265, 7492 och 7221. Höjd 3 cm.
  Art nr. 7314
  2,80 SEK
 • Crearome
  Inklusive rör som klipps lite snett efter flaskans storlek. Passar PET-flasko...
  Art nr. 7255
  8,00 SEK
 • Crearome
  Kokosolja eko Matkvalitet. Smältpunkt 25-28°C. Bra att använda till stekning,...
  från 36,00 SEK