Fytinsyra

Aktiva ämnen:
1050,00 SEK
235,00 SEK
96,00 SEK
712,00 SEK

Beskrivning

Fytinsyra

Utvinns av riskli. Fytinsyra kan ersätta syntetiska metallbindmedel som EDTA. Den hindrar oxidering (härskning) och missfärgning/blekning av färg. Den stabiliserar därmed färger i produkter, skumbildning i rengöringsprodukter och konsistensen på cremer och lotioner. Den gör också andra antioxidanter mer effektiva. Fytinsyran binder till sig metaller från vatten, råvaror som järn och koppar m fl dessa metaller är med och påskyndar oxideringen/härskningen och dom påverkar också emulgeringsmedlet, skumbildning i rengöringsprodukter. Citronsyra har liknande verkning men har en högre dosering. Fytinsyra är effektiv vid så låg dosering som 0,05-0,15% Den kan användas i alla produkter som innehåller vatten.

Vitaminer i hud- och hårvårdsprodukter har två olika syften:
1. De flesta vitaminer fungerar som antioxidanter, d v s hindrar fett och olja att härskna i produkten och senare på
huden.
2. Att ha en viss effekt på huden! Givetvis kan vi ta upp vissa vitaminer genom huden (ett omdiskuterat faktum). Vilken nytta kan de eventuellt göra? Kan huden ha brist på vitaminer? Mer information finns i Guldet från växterna, art. nr. 7041 och Skapa Din egen naturkosmetik, art. nr. 7024. 

Vetenskapligt namn: Sodium Phylate, Aqua

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

C4JW
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Fytinsyra 1 l
Artnr: 4039-4
Artikelnamn: Fytinsyra 100 ml
Artnr: 4039-2
Artikelnamn: Fytinsyra 30 ml
Artnr: 4039-1
Artikelnamn: Fytinsyra 500 ml
Artnr: 4039-3
  • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Crearome
    Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja. Squalane ger hude...
    från 108,00 SEK
  • Crearome
    Aktiv ingrediens i brun-utan-solprodukter. Dosera 5-6% i framför allt spray o...
    från 160,00 SEK
  • Crearome
    Glycerinextrakt av Tamarinens fruktkött. Innehåller hög mängd alfa-hydroxi-, ...
    från 68,00 SEK
  • Crearome
    Aktivt ämne i vallörtsrot. Används i vattenhaltiga produkter som crèmer, loti...
    från 33,00 SEK