Hört & Sett i media

Här kan Du följa allt som händer och sker kring våra produkter, kring ekologisk kosmetik mm 
t ex läsa inlägg från olika bloggar om våra produkter eller annat som rör oss! Det är bara att smaska i sig för att hålla sig up to date!

 

Här har Evelinas ekologiska - en fin blogg - skrivit om två av våra produkter! Se bild!

Evelinas ekologiska

Denna recension av Sante Balsam Brilliant Care kommer från bloggen Bilbo blue eyes. Det är många som bloggar positivt om denna och någon menar att den även funkar som ansiktsrengöring. Valde ut denna eftersom bilden var så fin också! Doften är kokos och jag gillar den! 

 

Santes cover stick får ros och lovord av bloggare som testar!

 

Hämtat från tidningen hälsa nr. 4, 2013
Här hittar du nedan produkter: Ask & Emblas ricinolja och här är Ricinolja från Crearome.

 

 

 

 

Hämtat från tidningen mat & hälsa nr. 2, 2013.

 

 

Ecobynjuta bloggaren Alexandra skriver så här om Logonas barntandkräm Jordgubb!

Tandkräm

 

Ricinolja C Gynning

Carolina Gynning bloggar om Crearomes ricinolja - för att förlänga sitt hår! Gå till Gynning blogg

Tidningsklipp Västerviks tidningen

Tidningsklipp från Västerviksposten Gå till västervikstidninge om crearome

Svenska Dagbladet

Här skriver man om den nya trenden kring göra själv! Gå till artikel

Bloggat om senses by natures tvål

Se inlägget här: Gå till artikel

Bloggat om senses by natures lipgloss


Intervju av Elisabeth Lendelund på blogg Naturligt Snygg


Sante deo Spabanken

Citat från Spabanken! Gå till artikel "Sen var det ju detta med deodoranten. Jag har ju nyligen gjort ett stort test av aluminiumfria varianter som ni vet, och nu tyckte jag tillfället var perfekt: krävande, garanterat svettutlösande och ett event då deon bara MÅSTE funka. Jag vågade och använde en av dem som fått bäst betyg i testet: Santes Crystal Deostick, ett alunstick som fuktas innan det smörjs på. Ok och vad hände, fungerade det?!? Redan när jag anlände så hade jag blivit lätt fuktig, men bara lite så det var inget problem. Jag befarade dock det värsta att ”nu kommer det bara välla på och sen är det kört med lukt och allt…” men icke! Fukten försvann, all lukt uteblev och jag var bara sååå nöjd! Otroligt vad bra detta stick fungerade! Rekommenderar det varmt. Enda kruxet är väl att man måste ha vatten för det ska fuktas före användning men annars – no problem, bara att köra på och vara trygg :-)."

Tidningen Kurera skriver såhär om ricinolja...

RicinoljaKurera2012Liten2.jpg

Arganolja

Det skrivs nu i olika tidningar om arganolja som marockansk olja som fantastisk hårolja. Maria Montazami har uttalat sig om den som en fantastisk hårprodukt som ska skydda och stärka håret! Arganolja används också flitigt som anti age produkt för ansiktet!


Myggor & Fästingar!

I tidningen Aktuell friskvård nr 3 2012 skriver man om eteriska oljor mot fästingar och mygg! Citat: "Det finns en rad eteriska oljor som dels är insekts och parasitbortstötande samt att de är antiinflammatoriska, antiseptiska och kan motverka inflammation och klåda efter bett".

För att undslippa myggor skriver man att man ska göra en spray med eteriska oljor samt 2 dl kokt vatten och 1,5 tsk brännvin. Man ska dosera 4 droppar eterisk citrongräs, 4 droppar eterisk citronmyrten och 6 droppar lavendel. Vid användning ska man skaka om och spraya rummet eller på huden, men man ska akta ögonen!

Man skriver också att man kan använda eteriska oljor när man har fått ett stick eller bett. Då rekommenderar man eterisk lavendel, Geranium, Palmorosa, Neroli, Tea tree och Myrten m fl.

Det står att de eteriska oljor man rekommenderar mot småkryp är: Citrongräs, Citronella, Citronmyrten, Citron, Cederträ atlas, Basilika, Cypress, Eukalyptus, lavendel, Lavandin, Lime, pepparmynta, Tea tree, Timjan och Vetivert. för att skydda sig menar man att man bland annat kan smörja sig med tre av dessa ovannämnda eteriska oljor som ska blandas i 30 ml baskräm/lotion eller vegetabilisk olja.