Är Crearomes eteriska oljor rena eller utspädda med något?

Crearomes eteriska oljor är helt rena till 100%, och det är viktigt när man jämför priser etc och självklart också för effekten mm, att man utläser denna information. En del kan vara utspädda med sprit t ex och andra kan vara helt syntetiska eller blandning av syntetiska dofter och naturliga.

Vad är skillnaden på E-vitamin acetat och E-vitamin naturlig?

Båda är E-vitamin med naturligt ursprung. Generellt används E-vitamin naturlig som antioxidant i hud- och hårvårdsprodukter för att förlänga hållbarheten på olja och/eller fett i produkten. E-vitamin acetat används för att förhindra att fett och olja oxiderar i vår hud. Läs mer om E-vitamin under fliken Recept/Info och sedan Råvaruinfo. Även böckerna "Skapa din egen naturkosmet" och "Handgjord naturkosmetik" kan ge mer information.

Jag undrar vad det är för skillnad på den gröna och den ofärgade avokadooljan från crearome (ej ekologisk). 

Den gröna oljan är kallpressad och har sin klorofyllhalt kvar vilket ger den gröna färgen. Den är fin till huden men också en fantastisk salladsolja t ex.
Den "gula" art 3002 är guldgul till färgen. Den är behandlad (raffinerad) vilket gör den mer neutral och användbar i olika kosmetiska produkter där man ej önskar den gröna färgen eller viss "grön" doft.=

Vilken rengörande produkt rekommenderar ni för att få en mild rengöring för känsligt hår o hårbotten. Har gjort hårschampo med Laurethsulfat som inte fungerar så bra.
samt
vad rekommenderar ni för en kliande hårbotten, räcker det med att tillsätta citronsyra , jag misstänker att PH värdet är fel?
Är det någon särskild olja som är bra samt andra komponenter?
Tips om ett bra recept är jag också tacksam för.

Riktigt milt och helt naturligt schampo gör du med rasullera och t ex såpnejlika. Rasullera kan också vara bra vid mjäll och kli. PH värdet kan modereras och schampot göras mildare med mjölksyra.

Kan man använda Crearomes båda kokos varianter i matlagning?

Absolut, det är fantastiska ersättare till fett, olja, smör, margarin i matlagning och kokos innehåller ju mycket laurinsyra som är otroligt nyttigt och bra för oss samt klarar hög värme som gör att den kan användas vis t ex stekning av vad som helst! Vill du ha kokossmak på din mat eller maträtt använder Du kokos virgin ek natur 3035 och vill du inte ha kokossmak använder Du Kokos eko 3511. Smart är att alltid ha båda hemma i kylen! Vår kokos är av högsta kvalitet och blir utmärkt även till allt julgodis som snart bankar på dörren! Du kan hitta lite recept under receptfliken under Crearome!

Hur står sig oljor som utsätts för minusgrader? Försämras kvaliteten nämnvärt och därmed också bäst före datumet?

Desto kallare oljan förvaras desto längre håller oljan. Olja fryser inte som vatten Det som händer är att dom mättade fettsyrorna stelnar och en del oljor blir då tjockare helt beroende på mängden av dom mättade fettsyror. Så föra användning är det viktigt att oljan är helt flytande igen.

Är eran Ricinolja hexanfri?

Crearomes båda ricinoljor är hexanfria.

Vad undrar du?:
Din epostadress:
Q6pVH
Kod från Captcha-bild: *