Välkommen till Kurser och workshops DIY i naturkosmetik

Kurser och workshops DIY i naturkosmetik

Hej och välkomna till kurser med oss på naturkosmos. Vi utbildar främst inom naturkosmetik och workshops DIY men har på senare tid även börjat med alternativa behandlingar för kropp, själ och hälsa som t. ex EFT-tapping, kvinnocirklar och familjekonstellationer. Vi har garanterat något för alla!

Grundkurs i naturkosmetik - Gör din egna naturkosmetik

Lär dig tillverka dina egna naturkosmetiskaprodukter som t. ex lyxcremer till enkla salvor och cerat.

Läs mer

Fördjupningskurs - Fetter & oljor i hud- och hårvårdsprodukter

Genomgång av fetter och oljors kemi samt de vanligaste fetterna/oljornas fettsyrasammansättning, vitamininnehåll samt användningsområden.

Läs mer

Fördjupningskurs - Örter & parfymer

Kursen tar upp ämnen i örter och deras effekter på hud och hår. De vanligaste örterna och deras användning vid hudproblem, deras innehållsämnen och på vilket sätt de bäst extraheras och används i olika produkter.

Läs mer

Fördjupningskurs - Råvaror i hud och- hårvård

Vi tar en närmre titt på de typer av råvaror som används i dagens hud- och hårvårdsprodukter kontra naturkosmetik: konserveringsmedel, emulgeringsmedel, aktiva ämnen, vitaminer, tensider med mera. Vi testar och tittar på några utav de viktigaste.

Läs mer

Hudvårdsworkshop DIY - Asiens hudvårdshemligheter

Ett hudvårdsevent där vi presenterar vår tolkning av de koreanska och japanska hudvårdsrutinerna med oljor och hydrolater i fokus.

Läs mer