Kurser Crearome

Kurser & Utbildningar

Välkommen till oss för att lära Dig mer om naturkosmetik. Praktiska grundkurser med mycket praktisk tillämpning och en del teori eller mer teoretiska fördjupningskurser som fortfarande hålls av Finn Lendelund författare tillett flertal böcker kring naturkosmetik och råvaror, samt med över 20 års erfarenhet av naturkosmetik och 35 års erfarenhet av naturprodukter och örter mm. 

KURSER

Grundkurs Gör Din egen naturkosmetik! Lär Dig att tillverka egna naturkosmetikprodukter från lyxcremer till enkla salvor & cerat. Vi tillverkar ett 20-tal produkter. En praktisk helgkurs med mycket tillverkning av många helt olika produkter. Vi går igenom och tillverkar salvor, cerat, hudoljor, krämer, lotioner, schampon, kroppstvålar, geler mm. Därtill enkel teori om tvättaktiva ämnen, emulgeringsmedel, fett/oljor, örter, vitaminer och gelèämnen.

Kursledare Finn Lendelund.(2 dagar)

  • HUDVÅRDSWORKSHOP - Asiens hudvårdshemligheter - de olika stegen!

Teori och praktisk tillämpning ( DIY). Du ges rabatt på utvalda varor under workshopen).
7 sep lör kl 15:00 - 17:00 - Nike
450 kr (Fika ingår, möjlighet att äta lunch före workshopen)

Plats: Lundavägen 1, Dalby - Cafeét "Roots of love".

Anmäl till crearome@gmail.com


Indiska huskurer för din hälsa
Hur använder du örter och kryddor för att stärka din hälsa och vilka behandlingar kan du ge dig själv utifrån indisk tradition och naturens skafferi.
Endagskurs inkl lunch
Datum: Gör intresseanmälan till evelina@naturkosmos.se. När vi får in tillräckligt många anmälda sätter vi ett datum för kursen. 
Kostnad: 1400 kr

Plats: Torna Hällestad - utanför Lund - Lendelundens Lantlif
Boende går att boka till i mån av plats - 450 kr per person inkl frukostbuffé (medtag lakan och handdukar).

Fördjupningskurs örter & parfymer
Kursen tar upp ämnen i örter och deras effekter på hud och hår. De vanligaste örterna och deras användning vid hudproblem, deras innehållsämnen och på vilket sätt de bäst extraheras och används i olika produkter. Vi experimenterar med olika sorters örtextraktioner - med färska respektive torkade växter i olika s k lösningsmedel som vatten, sprit, olja och glycerin. Vi tillverkar även egna örtextrak- ter mm. Därtill öppnar vi portarna till dofternas värld! Introduktion till parfymer och doftbland- ningar med naturliga råvaror. Praktisk tillverkning av egna parfymer! Grunderna och de viktigaste traditionerna för parfymtillverkning gås igenom. Kursens praktiska del innebär att tillverka egna parfymer och örtextrakter och några hudvårdsprodukter med örtextrakter i.

Förutom föreläsningar, även grupparbete och praktisk tillämpning.
Du får med dig dina och gruppens egentillverkade parfymer och produkter, örtextrakter hem.
Kursledare: Finn Lendelund. (2 dagar) Kursdatum ännu inte bestämt. 

FLER KURSER

Fördjupningskurs Råvaror i hud- och hårvård Vi fördjupar oss i de olika typer av råvaror som används i dagens hud- och hårvårdsprodukter kontra naturkosmetik: konserveringsmedel, emulgeringsmedel, aktiva ämnen, vitaminer, tensider med mera. Vi testar, tittar och känner på några av de viktigaste. Förutom föreläsning, även grupparbeten. Kurslitteratur ingår. Kursledare: Finn Lendelund

Fördjupningskurs Fetter och oljor i hud- och hårvård Genomgång av fetters och oljors kemi och de vanligaste fetterna/oljorna - fettsyresammansättning, vitamininnehåll samt användningsområden. Vi tittar på framställning av fetter/oljor, och hur det påverkar kvaliteten på olika sätt. Vi går även igenom andra fettlösliga ämnen som vitaminer. Förutom föreläsningar, även grupparbete och praktisk tillämpning. Vi gör olika enkla oljeprodukter för speciella hudproblem, som du får ta med dig hem. Kurslitteratur ingår.Kursledare: Finn Lendelund

ÖVRIG KURSINFORMATION

Anmälan Vi skickar en faktura på anmälningsavgiften när du anmäler dig, och en månad innan kursstart skickar vi faktura på resterande belopp (som skall vara betald senast 15 dagar före kursen). För vårens kurser skickar vi faktura på anmälningsavgiften i början av januari. Obs! Du är inte garanterad kursplats förrän anmälningsavgiften är betald. Glöm inte att ange fakturanummer vid betalning. Anmälningsavgift + kursavgift återbetalas vid inställd kurs, vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg, eller om du avbokar kursen senast tre veckor före kursstart. Om avbokning sker därefter, får du tillbaka kursavgiften, men ej anmälningsavgiften.

Kostnad Helgkursen kostar 4 200:-, fördjupningskurserna 1950:- per kurs. Detta är priser per kurs inkl. anmälningsavgift 600:-. Litteratur, material, fika, enkel lunch samt 25% moms ingår också i kostnaden.

Plats. Skåne (Torna Hällestad)..

För anmälan och info kontakta Evelina på 046-2717909 eller maila evelina@naturkosmos.se
Vid anmälan på mail ange ditt namn, adress, telefonnummer och personnummer. Om du redan är kund hos oss får du gärna ange även ditt kundnummer.

Boende
Det finns möjlighet till övernattning på vårt B&B i Torna Hällestad, endast 5 platser, mot ett tillägg av 450kr/natt/person i delat hus (endast samma kön) inkl frukost. Hyra av sänglinne och handduk 50 kr. 

Det finns också en hel del andra trevliga B&B i Staffanstorps kommun. Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med boende.

Turridning: Möjligt att köpa till turridning på fredageftermiddagen! 

Vägbeskrivning Dalby.
Kan fås på begäran.

Tåg till Lund eller flyg till Sturup kan vi ordna hämtning/lämning mot en liten avgift.

Kurs med Haffi

KOMMANDE HAFFI KURS!

  • Personlig utveckling - Kurs med Haffi Gíslason! Underbart! ♥ 
  • Utveckling med hjälp av hästen som speglar och avslöjar, utmanar och ger energi!
  • Meditation och sharing - God mat - Ridning!
  • 3350:- exkl övernattning inkl. lunch och fika. 
  • Denna kurs hålls i Torna Hällestad i Skåne.
  • Anmälan: crearome@gmail.com

 

Intresseanmälan

Namn: *
E-postadress: *
Telefonummer: *