Hem » Produkter » VEGAN » Gurkörtsolja kallpressad eko

Gurkörtsolja kallpressad eko

Storlek:
Artikelnamn: Gurkörtsolja kallpressad Eko 1 l
880,00 SEK
Artikelnamn: Gurkörtsolja kallpressad Eko 100 ml
189,00 SEK
Artikelnamn: Gurkörtsolja kallpressad Eko 30 ml
80,00 SEK
Artikelnamn: Gurkörtsolja kallpressad Eko 500 ml
590,00 SEK

Beskrivning

Gurkörtsolja kallpressad & ekologisk
(Borage oil)

Innehåller minst 20% av värdefullt GLA! En torr, mild olja som utvinns av blommans frön. Bästa GLA-källan!!! Tas lätt upp av huden och påverkar huden på djupet så att den kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid. Bra vid alla slags hudproblem. Dosera 1-5%.

Gurkörtsolja eko har matkvalitet - kan med fördel ätas vid brist på essentiella fettsyror.

12% matmoms ingår. 0,1% Rosmarinantioxidant är tillsatt för längre hållbarhet.

Gurkörtsolja ekologisk mer information:

Gurkörten har sitt ursprung i mellanöstern, men odlas numera även i svenska trädgårdar för sina vackra, stjärnformade blommor.
Blommorna är ätbara och vackra att dekorera olika maträtter med. När blomman vissnat och kronbladen fallit till marken,
utvecklas små frön. Ur dessa tar man oljan.

Det finns inte någon annan vegetabilisk olja som har denna mängd av GLA. Man hittar även GLA i nattljusolja (ca 10%), svar tvinbärsolja (6%) och hampfröolja (2,5%). GLA är en omega 6- fettsyra, som vår kropp vanligtvis kan ombilda med hjälp av enzymer från linolsyra, och vidare i två steg till prostaglandiner. Vid olika funktionsstörningar i kroppen, sägs det att kroppen får svårt att omvandla linolsyran. Till följd av detta, kan kroppen få brist på prostaglandiner. Sådan brist inverkar också negativt på huden med följande symptom: torr hud, acne, allergiska hudreaktioner, hudödem, nagelproblem, hudinfektioner samt olika typer av eksem och hudsjukdomar. Huden förlorar sin smidighet, åldras snabbare och får svårare att tåla solljus och läka småsår.

Vetenskapligt namn: Borago officinalis seed oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Kina

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0……………….10%
Stearinsyra C 18:0………………….4%
Palmitolsyra C16:1……………..0,3%
Oljesyra C18:1……………………..18%
Gadoljesyra C20:1………………….4%
Erukasyra C22:1……………………..3%
Linolsyra C18:2…………………….39%
Alfalinolensyra C18:3…………0,2%
Gammalinolensyra C20:2….21%

Stelningspunkt: Ca -5°C

Läs mer
Artnr: 3061-3
Artnr: 3061-5
Artnr: 3061-1
Artnr: 3061-2

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Logona Naturkosmetik
    Rengör huden på djupet och förfinar hyn. Förhindrar med regelbunden användnin...
    39,00 SEK
  • Crearome
    Förtjockningsmedel. Guarmjöl Eko matkvalitet Rik på galactomannan min. 82%. G...
    från 65,00 SEK
  • Sante Naturkosmetik
    Brun för blont till mellan brunt hår
    116,00 SEK