Acett konservering

Storlek:
250,00 SEK
109,00 SEK
795,00 SEK

Beskrivning

Acett konservering

Mikroorganismer som bakterier, svamp och mögel, trivs i alla miljöer där det finns vatten, och utan dem fanns det inte något liv på jorden. De spelar en stor roll i framställning och omsättning av ”dolt” material till näring för växter. De finns överallt i naturen, i jorden, vattnet, luften, på växter och inuti och utanpå människor och djur samt givetvis också på och i en del av de råvaror som används till hud- och hårvårdsprodukter. Många råvaror är utsökt näring för dem i rätt miljö. Hud- och hårvårdsprodukter är alltså oftast rena godiset för dem och utan någon typ av ämnen som stoppar tillväxten förstörs de flesta produkter som innehåller vatten på kort tid. Därför är det nödvändigt att använda ämnen som stoppar tillväxten i alla produkter som inte används upp inom några dagar. Ett undantag är alla produkter utan vatten som massageoljor, salvor, cerat och till viss del även flytande tvål och schampo om det används upp inom 3-4 veckor.

Dehydroättiksyran är ett vitt, svagt surt pulver och med ett brett spektrum. Konserveringsmedel som kan användas i alla typer av hud- och hårvårdsprodukter. Den har ett bredspektra mot olika mikroorganismer och kan användas med 0,2-0,6%. Minst i schampo och tvål, och mest i cremer och lotioner. Pulvret löses i ljummet vatten och tillsätts i cremer/lotioner under avkylning (30-40*) i den färdiga produkten. Det är inte giftigt, icke irriterande och ej allergiframkallande. För att få bästa effekten måste pH värdet på produkten vara under pH7. pH värdet sänkts med citronsyra eller mjölksyra. Tillåten att användas i EcoCert certifierad hud- och hårvårdsprodukter.

För att sänka pH under 7 i cremer, lotioner m.m. krävs inte mycket mjölksyra eller citronsyra. Det räcker med 0,2-0,3 % av en av sorterna och med den syra som är i acett kommer man ner på PH 5-6 vilket är en bra PH på cremer till huden då det är hudens pH. Vi kommer i nya recept att ta fram mera fakta och precisa recept.

För tvättaktiva ämnen är det lite annorlunda då dom olika råvaror har olika pH, men generellt kan man ta samma dosering av citronsyra eller mjölksyra som till cremer. Vi kommer också att göra nya recept för dessa produkter med generella ph.

Med denna dosering är det ingen risk för att produkterna kan bli skadliga för huden, tillsätts t.ex ca 5 % mjölksyra i en produkt kan det används som AHA produkt, dvs den ger en lätt kemisk peeling av huden. I vår hud finns redan mjölksyrabakterier som håller hudens ph rätt, men olika för olika områden och att huden är lätt sur är viktigt för att den ska fungerar bra. I valet mellan mjölksyra och citronsyra skulle jag föredra mjölksyran då den är helt naturligt och redan "finns i vår hud" Det bästa är självklart att kunna mäta ph i produkterna men det är inte livsnödvändig för att kunna använda acett. Vi har PH stickor för enkelt mätning men de ger inte exaxt värde, men en fingervisning om PH.

Vetenskapligt namn: Dehydroacetic Acid Sodium Salt.

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

FMqB
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Acett konservering 100 g
Artnr: 4909-2
Artikelnamn: Acett konservering 30 g
Artnr: 4909-1
Artikelnamn: Acett konservering 500 g
Artnr: 4909-3
 • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Olika parabener med stark effekt på mikroorganismer. Tåls av de flesta. E 216...
  från 23,00 SEK
 • Crearome
  Flytande konserveringsmedel utan parabener. OBS: Fungerar bara vid ett Ph vär...
  från 10,00 SEK
  ( 21,00 SEK)
 • Crearome
  Pulver. E211 Fungerar i flytande tvålar, men ej i cremer/lotioner. Måste anvä...
  från 62,00 SEK
 • Crearome
  Effektiv konservering för alla typer av produkter som innehåller vatten. Dose...
  från 45,00 SEK