Hem » Crearome - Råvaror » Vegetabiliska oljor » Aprikoskärnolja ekologisk kallpressad

Aprikoskärnolja ekologisk kallpressad

Storlek:
579,00 SEK
125,00 SEK
2025,00 SEK
375,00 SEK

Beskrivning

Aprikoskärnolja ekologisk - kallpressad

Apricot kernel oil

Bra för halvtorr, mogen, åldrande och känslig hud. Kan användas i de flesta produkter. Påminner om mandelolja och är därför ett bra alternativ till den. Gör huden mjuk och smidig. Utvinns ur den inre kärnan i aprikosen. Halvfet. Även en fin matolja.

Info Aprikoskärnolja ekologisk:

Aprikosträdet är ett upp till nio meter högt träd i vilt tillstånd, men odlat har det oftast lägre höjd. Det är nära släkt med plommon-, körsbärs- och persikoträdet och härstammar från Turkiet och södra delarna av Ryssland. Trädet odlas i Kina, södra Europa, Kalifornien och Turkiet.

Man säljer de färska eller torkade frukterna alternativt använder dem till juiceproduktion. Inne i den hårda kärnan, som avlägsnas vid hantering, finns ett litet frö som innehåller 45% olja. Ur detta frö pressas oljan fram. Den mesta aprikoskärnoljan raffineras för att passa kosmetikindustrin, där oljan används i störst utsträckning. En liten produktion av kallpressad ekologisk aprikoskärnolja ekologisk tas dock fram av turkiska frön. Oljan påminner i sin fettsyresammansättning om både mandel- och persikokärnolja, då det är oljesyran som dominerar.

Aprikosoljan är halvfet och stabil olja som tåls bra av de flesta. Aprikoskärnolja är ett alternativ till mandelolja, för dem som inte tål den. Oljan passar bra vid torr och åldrande hud. Även vid klåda på känslig och inflammerad hud. Aprikoskärnoljan gör huden mjuk, smidig och elastisk.

Vetenskapligt namn: Prunus armeniaca Oil
Växtdel: Kärna
Ursprungsland: Turkiet

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0…….3-6%
Stearinsyra C18:0………1-3%
Palmitolsyra C16:1…….0,5%
Oljesyra C18:1……..58-74%
Linolsyra C18:2…….20-30%
Alfalinolensyra C18:3….1%

Stelningspunkt -15°C

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

SdUGV
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Aprikoskärnolja kallpressad Eko 1 l
Artnr: 3001-2
Artikelnamn: Aprikoskärnolja kallpressad Eko 100 ml
Artnr: 3001-5
Artikelnamn: Aprikoskärnolja kallpressad Eko 5 l
Artnr: 3001-3
Artikelnamn: Aprikoskärnolja kallpressad Eko 500 ml
Artnr: 3001-1
  • Ekologisk: Ja
  • Veganvänlig: Ja
  • Glutenfri: Ja
  • Pressning: Kallpressad

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Crearome
    En fet, mycket stabil och hållbar olja med mycket speciell konsistens. Perfek...
    från 60,00 SEK
  • Crearome
    Avokadoolja grön kallpressad är en fet och mild olja som är grön i färgen av ...
    från 64,00 SEK
  • Crearome
    En jojobaolja helt utan doft och färg men med de fina egenskaperna bibehållna...
    från 163,00 SEK
  • Crearome
    Kokosolja eko Matkvalitet. Smältpunkt 25-28°C. Bra att använda till stekning,...
    från 36,00 SEK