Hem » Crearome - Råvaror » Vegetabiliska oljor » Jojobaolja kallpressad ekologisk

Jojobaolja kallpressad ekologisk

Storlek:
816,00 SEK
163,00 SEK
2956,00 SEK
523,00 SEK

Beskrivning

Jojobaolja kallpressad och ekologisk: (Jojoba oil)
Jojobaolja  är halvfet, lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att vara för fet. Gör huden sammetslen.

Användning:
alla typer av produkter även i hårprodukter vid seborre och mjäll. 
Halvfet mild, helt unik och lite vaxaktig som gör huden sammetslen samt skyddar och binder fukt. Fin vid  torr hud som fjällar samt som hårinpackning vid torrt och livlöst hår, och vid seborré och mjäll.
Har en balanserande effekt på fet hud men kan användas till alla hudtyper.


Fettsyresammansättning: mättade fettsyror 5%, enkelomättade fettsyror 95%.

 

Jojobaväxten är en städsegrön ? ständigt grön ? buske/litet träd som blir en till tre meter hög. Den har ovala, grågröna, fyra centimeter långa blad. De små träden har mycket djupa rotsystem, och växter naturligt i ökenområden i Nordamerika (södra Kalifornien, Texas, Arizona och Mexico). Vid fem års ålder, börjar trädet att bära frön. Det kan leva i 50-200 år, och ger 1-6 kg frön per år. Man kan alltså förstå att jojobaträdet är extremt tåligt mot värme och torka, men dock ej frost.

I fröna finner man ca 50% flytande vax. Historiskt har indianerna använt vaxet/oljan som livsmedel
och hudvårdsmedel, i det varma och torra klimatet.

Jojobaolja lämnar huden mjuk och ger en sammetsliknande känsla. Den skyddar och binder hudens fuktighet. Oljan passar alla hudtyper. Den kan vara bra vid torr hud som fjällar, men även fet hud, då den hjälper till att normalisera vår talgutsöndring (få sebumkontroll). Jojobaolja kan användas vid utslag och sprickor i huden, acne, eksem och psoriasis. På grund av sin stabilitet, lämpar sig Jojobaolja även i solprodukter – den ger faktiskt också ett visst skydd mot solens skadliga strålar

Fettsyresammansättning
Palmitinsyra C16:0…………3%
Palmitolsyra C16:1………..1%
Oljesyra C18:1……………5-15%
Gadoljesyra C20:1…..66-80%
Erukasyra C22:1………10-20%
Andra fettsyror……………….6%

Stelningspunkt: 5°C

Veteskapligt namn: Simmondsia chinensis Seed oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Argentina

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

n6p7C
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Jojobaolja kallpressad eko 1 l
Artnr: 3051-2
Artikelnamn: Jojobaolja kallpressad eko 100 ml
Artnr: 3051-4
Artikelnamn: Jojobaolja kallpressad eko 5 l
Artnr: 3051-3
Artikelnamn: Jojobaolja kallpressad eko 500 ml
Artnr: 3051-1
  • Veganvänlig: Ja
  • Glutenfri: Ja
  • Pressning: Kallpressad

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • Crearome
    Söt och syrlig citrusdoft. Upplyftande och stärkande på sinnet. Bra för fet o...
    från 52,00 SEK
  • Senses by Nature
    Massageljus White Lotus 130 g Tänd ljuset, låt det brinna tills tillräckligt ...
    Art nr. 3867-1
    135,00 SEK
  • Crearome
    Stickor för mer säker pH-mätning. Mäter mellan pH 2-9.
    Art nr. 9143
    280,00 SEK
  • Sante Naturkosmetik
    Schampo & duschgel Homme 365 Homme 365 shower gel ger män den rätta starten ...
    Art nr. 42394
    114,00 SEK