Karbamid

Fuktbindare:
118,00 SEK
51,00 SEK
419,00 SEK
21,00 SEK

Beskrivning

Karbamid ureapuia, CO(NH2)2. Förekommer i människans urin i genomsnitt med 2,4% och i svett med 0,5-1%. Rent karbamid bildar färglösa och luktfria kristaller med bitterkylig, saltartad smak. Lättlösliga i vatten och alkohol.

Karbamid används bl a som fuktbindande, har en konserverande effekt i krämer och andra kosmetiska produkter och även ett bra antiseptiskt ämne i fot- och handcrèmer samt deodoranter. Dosering är 2-5%. Ingen känd giftighet. Vid den högre doseringen löser detupp gammal hud och hudförhårdnader. Därför kan det med fördel användas i fotbad. kan lösa upp döda hudceller (peelingeffekt). Tillsätts helst i produkten vid ca 27°C, annars kan en ammoniumdoft uppstå efter en stund. Dosera 1-10%. Stora halter Karbamid kan vara bra i fotcrèmer och ansiktsmasker. Även till fot- och kroppsbad. Fuktbindningen sker lite djupare i huden.

Vetenskapligt namn: Urea
Ursprungsland: Sverige

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

yJth8m
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Karbamid 1 kg
Artnr: 6506-1
Artikelnamn: Karbamid 250 g
Artnr: 6506-2
Artikelnamn: Karbamid 5 kg
Artnr: 6506-4
Artikelnamn: Karbamid 50 g
Artnr: 6506-3
  • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Crearome
    Flytande natriumproteinsalt - ett salt som finns naturligt i huden och håret....
    från 64,00 SEK
  • Crearome
    Sojaprotein Ett näringsrikt, vattenlösligt aktivt ämne från sojabönan (GMO-f...
    från 70,00 SEK
  • Crearome
    Fuktbindare/extraktionsmedel (fuktbindning sker i yttersta hudlagret). Crearo...
    från 90,00 SEK
  • Crearome
    Fuktbindare/extraktionsmedel (fuktbindning sker i yttersta hudlagret). Crearo...
    från 57,00 SEK