Lakritsrotspulver

Storlek Örter:
306,00 SEK
76,00 SEK

Beskrivning

Lakritsrotspulver

Används som smak till karameller och till egna kosttillskott av t ex pulveriserade växter (t ex luzern och brännässla). 5% ger god smak. Kan även användas i smoothies!

Sötningsämnet glycyrrhizin i lakrits är 150 gånger sötare än socker och förstör inte tänderna. Ämnet är också kalori-fattigt och kan även användas av diabetiker. lakritsen som råvara har en rad positiva effekter. Den är bakterie-, svamp- och virushämmande samt kramplösande på mag- och tarmkanalen och kan förebygga magsår samtidigt som den neutraliserar skadliga, fria syreradikaler. Lakritsen har därtill en starkt slemlösande verkan vid hosta. 

Detta sammantaget gör den till en riktig hälsorot - men långvarig överdosering (över 50 g per dag under längre tid) kan ge störningar i natrium-, kaliumbalansen, ödem och kraftig blodtryckshöjning. 

ref.Fytomedicin av H.B Juneby Artaromaförlaget

Här har vi samlat ett litet skafferi med en mängd rena naturprodukter som kallas näringstillskott, superfood, superbär, mattillsatser och andra matnyttiga produkter som kokossocker, kokosmjöl och olika kakaoprodukter för t ex rawfood. En stark trend inom naturkosmetik är att att använda råvaror som kan ätas till egna hårinpackningar, ansiktsmasker med kryddor och super- food och bär. Alla dessa superfoods och superbär ger smak och färg men innehåller också en massa nyttiga ämnen som mineraler, vitaminer, antioxidanter, spårämnen, proteiner och fytomedicinska ämnen. Här finns också ett par naturliga förtjockningsmedel som gör det enklare att göra dressingar, desserter, puddingar, smoothies, såser eller ansiktsmasker!
Många av dessa produkter passar in i nya dieter som Rawfood, LCHF, är helt veganska, GMO fria och nästan alla är från ekologiska odlingar. Flera matnyttiga råvaror finns under eko. 

Vetenskapligt namn: Glycyrrhiza glabra
Växtdel: Rot
Ursprungsland: Usbeckistan

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

fLxd
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Lakritsrot pulver 1 kg
Artnr: 5039-3
Artikelnamn: Lakritsrot pulver 100 g
Artnr: 5039-1
 • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Tomatpulver passar i olika sorters såser, grytor, salsor, dipsåser mm men ock...
  från 73,00 SEK
 • Crearome
  (1-3 mm). Lök är rikt på antioxidanter och flavonoider. Används som färsk hac...
  från 64,00 SEK
 • Crearome
  Tävlar med de rikaste näringsämnena och har en fint balanserad sammansättning!
  från 67,00 SEK
 • Crearome
  Maca är en potatisbesläktad rot som kultiverades i Anderna i Peru och växer p...
  från 97,00 SEK