Lauryl Betain

Storlek:
141,00 SEK
63,00 SEK
513,00 SEK

Beskrivning

Lauryl Betain

Mild men kraftigt skummande amfotär tensid till hårshampo, skumbad, kropps- och handtvålar. Tillverkat av kokosfett. Används med 3-15% beroende på skumeffekten i produkten.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Vetenskapligt namn: Lauryl betaine

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

skM3n
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Lauryl Betain 1 l
Artnr: 4515-2
Artikelnamn: Lauryl Betain 250 ml
Artnr: 4515-1
Artikelnamn: Lauryl Betain 5 l
Artnr: 4515-3
 • Veganvänlig: Ja
 • Glutenfri: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • från 72,00 SEK
 • Crearome
  Mild sockertensid tillverkad av kokosfett, palmfett, solrosolja, glykos och g...
  från 85,00 SEK
 • Crearome
  Innehåll/INCI: Sodium Lauroyl Glutamate
  från 105,00 SEK
 • Wellness
  Örtpåse milt ljusgul
  Art nr. 8731
  58,00 SEK