Hem » Crearome » Eteriska oljor » Apelsin eterisk olja eko

Apelsin eterisk olja eko

1 2 3 4 5
(3.8/5) Baserat på 28 betyg.
Storlek:
44,00 kr
200,00 kr
95,00 kr

Beskrivning

Apelsin eterisk olja

Apelsinolja utvinns ur skalen genom en sort rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice! Apelsinolja kommer från Italien, Spanien. Brasilien, Florida m fl länder.

Doften är den typiska doft av apelsin flyktig, söt, varm, klar och frisk! Doften står verkligen för SOL, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan under det mörka vinterhalvåret.
Doften har en lugnande inverkan samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid nedstämdhet, stress och oro.
Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy.

Hudvård används främst i olja/vax produkter som t.ex läppcerat för att ge god smak.
Ansiktsolja för fet, trött, stressad eller mogen hud och kan ha en sammandragande effekt. Den hjälper att hålla på fuktigheten och ökar regenerationen i huden genom sitt rika innehåll av karotin. Karotin är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet och följer med den eteriska olja när den pressas ut. Ju mer karotin desto mörkare färg på skalet och därmed också på oljan. Karotinets regenerande effekt på huden är värdefullt i t ex ansiktsoljor och krämer, anti age.

Apelsinoljan är känslig för oxidering genom sitt innehåll av limonen ( 90%) och bör användas upp inom 1-2 år. Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp. Blandas den i en vegrtabilisk olja bör blandningen tillsättas en antioxidant såsom E-vitamin eller rosmarin antioxidant.

Dosering 1-2% i salvor, oljor, läppcerat. Används alltid utspädd. Bör aldrig används i större mängder på huden, då den kan ha en uttorkande effekt.
Apelsinolja gör inte huden ljuskänslig såsom andra citrusoljot gör!

Vetenskapligt namn: Citrus aurantium dulcis
Växtdel: Skal
Ursprungsland: Italien

Läs mer om användning och dosering i brochyrerna 7103 - 7117 - 7130.

Små mängder av eteriska oljor kan användas för smaksättning av glass, desserter, karameller, choklad. Läs mera i boken Aromaköket och våra brochyrer 7134 och 7139..
Nästan alla brochyrer kan skrivas ut utan kostnad!

Läs mer
Artnr: 1001-1
Artnr: 1001-3
Artnr: 1001-2

Dokument

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (1)

olja
Jätte fin produkt
Maja
2015-01-27 10:26:39

Dela

Blogga om

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Nepalisk peppar eko eterisk olja En frisk behaglig kryddig doft som används ...
  från 68,00 kr
 • Crearome
  Härlig, sprudlande och fräsch citrusdoft. Bra olja vid celluliter samt vid fe...
  från 42,00 kr
 • Crearome
  En varm och söt apelsinliknande doft. Avslappnande och harmoniserande. Bra fö...
  från 64,00 kr