Hem » Crearome » Arganolja kallpressad ekologisk

Arganolja kallpressad ekologisk

Storlek:
109,00 kr
795,00 kr
250,00 kr

Beskrivning

Arganolja, (Argana spinosa) är En hudregenererande, halvfet olja som är bra i produkter för skadad, mogen och känslig hud. Bra i solprodukter.

Ekologisk Arganolja till hudvård: Traditionellt i Marocko används den som solskyddsmedel samt hår- och ansiktsolja vid eksem och andra utslag. Arganolja är en halvfet olja med ett stort innehåll av E-vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler är rik på E-vitamin, karotin och växtsteroler. Den gör huden mjuk och smidig.

Arganolja, kallpressad i håret: Känd som en fantastisk hårolja! arganoljan skyddar, vårdar och stärker håret. Kan användas som hårinpackning eller bara masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före hårtvätt. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter.

Inpackning med Crearomes Arganolja: låt verka i 15-30 minuter! 100 ml arganolja kallpressad i speciell transparent flaska med extra UV skydd för längre hållbarhet! De storlekar som kommer i bruna flaskor skyddas naturligt av färgen på flaskan.

Vad är arganolja?

Argan är ett unikt träd som endast växer i sydvästra Marocko (söder och öster om Agadir). Trädet är 3-4 meter högt med torniga grenar.Det tar upp till ett år för trädets frukt att mogna. Denna frukt är då gul och hård, och består som mest av tre frön, vilka bär på oljan. Det behövs 100 kg frukt för att få fram två till tre liter olja, därför har den ett högt pris.Frukten plockas för hand och torkas i solen.Därefter avlägsnas fruktköttet, och fröna kan särskiljas. Oljan tas for tfarande fram på detta traditionella sätt: fröerna rostas, krossas och mals till mjöl mellan stenkvarnar. Mjölet blandas med vatten till en pasta.

Vetenskapligt namn: Argana spinosa Seed Oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland Arganolja: Marocko

 

Fettsyresammansättning:

Palmitinsyra C16:0………12%
Stearinsyra C18:0…………6%
Arakinsyra C20:0………0,2%
Palmitolsyra C16:1……0,1%
Oljesyra C18:1……………44%
Linolsyra C18:2……………38%


Stelningspunkt: Ca 5°C

Artnr: 3043-1
Artnr: 3043-2
Artnr: 3043-4

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  En fet olja som utvinns ur macadaminötter.
  från 60,00 kr
 • Crearome
  En halvfet traditionell hudolja - även bra i mat. Passar de flesta hudtyper o...
  från 94,00 kr
 • Crearome
  Utvinns ur fruktköttet. En mycket fet olja som kan användas i alla produkter....
  från 53,00 kr
 • Crearome
  En fet, mycket stabil och hållbar olja med mycket speciell konsistens. Perfek...
  från 60,00 kr