Hem » Crearome - råvaror » Arganolja kallpressad eko

Arganolja kallpressad eko

Storlek:
109,00 kr
795,00 kr
250,00 kr

Beskrivning

Arganolja kallpressad ekologisk - Crearome.se En hudregenererande, halvfet olja som är bra i produkter för skadad, mogen och känslig hud. Bra i solprodukter.

till hudvård: Traditionellt i Marocko används den som solskyddsmedel samt hår- och ansiktsolja vid eksem och andra utslag. Arganolja är en halvfet olja med ett stort innehåll av E-vitamin, karotin, triterpener och fytosteroler är rik på E-vitamin, karotin och växtsteroler. Den gör huden mjuk och smidig.

Arganolja, för håret: Känd som en fantastisk hårolja! arganoljan skyddar, vårdar och stärker håret. Kan användas som hårinpackning eller bara masseras in i hårbottnen och dras ut i längderna före hårtvätt. Vid inpackning, låt verka i 15-30 minuter.

Inpackning med Arganolja, kallpressad eko: låt verka i 15-30 minuter! 100 ml arganolja kallpressad i speciell transparent flaska med extra UV skydd för längre hållbarhet! De storlekar som kommer i bruna flaskor skyddas naturligt av färgen på flaskan.

Fettsyresammansättning Arganolja

Palmitinsyra C16:0 ………12% Stearinsyra C18:0 …………..
6% Arakinsyra C20:0 ……….0,2% Palmitolsyra
C16:1 …….0,1% Oljesyra C18:1 …………….
44% Linolsyra C18:2 ……………38%
Stelningspunkt Ca 5°C

Vad är arganolja? Argana spinosa, är ett unikt träd som endast växer i sydvästra Marocko (söder och öster om Agadir). Trädet är 3-4 meter högt med torniga grenar.Det tar upp till ett år för trädets frukt att mogna. Denna frukt är då gul och hård, och består som mest av tre frön, vilka bär på oljan. Det behövs 100 kg frukt för att få fram två till tre liter olja, därför har den ett högt pris.Frukten plockas för hand och torkas i solen.Därefter avlägsnas fruktköttet, och fröna kan särskiljas. Oljan tas for tfarande fram på detta traditionella sätt: fröerna rostas, krossas och mals till mjöl mellan stenkvarnar. Mjölet blandas med vatten till en pasta.

Vetenskapligt namn: Argana spinosa Seed Oil
Växtdel: Frö
Ursprungsland Arganolja: Marocko

Läs mer
Artnr: 3043-1
Artnr: 3043-2
Artnr: 3043-4

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

 • Crearome
  Äntligen en kokosolja som luktar och smakar som kokos! Underbar att använda i...
  från 56,00 kr
 • Crearome
  En halvfet olja. Klassisk hud- och massageolja som varken är för fet eller fö...
  från 102,00 kr
 • Crearome
  Minst 20% GLA. 0,5% E-vitamin är tillsatt för längre hållbarhet. Torr, mild o...
  från 63,00 kr
 • Crearome
  Denna torra nattljusolja används främst som kosttillskott i stället för olika...
  från 70,00 kr