Cocotensid

Storlek.:
199,00 SEK
85,00 SEK
769,00 SEK

Beskrivning

Cocotensid

Mild sockertensid tillverkad av kokosfett, palmfett, solrosolja, glykos och glycerin. 65% tvättaktiva ämnen, 35% vatten. Används till badskum, schampo, babyrengöringsprodukter och kroppstvålar med 10-20%. Innehåller inte konserveringsmedl eller lösningsmedel. Obs!, kan kristalliseras vid temperaturer under 10'C men när den värms försvinner det.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Innheåll/INCI: Coco glucoside glyceryl oleate

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

shXRqQ
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Cocotensid 1 liter
Artnr: 4516-2
Artikelnamn: Cocotensid 250 ml
Artnr: 4516-1
Artikelnamn: Cocotensid 5 liter
Artnr: 4516-3
 • Veganvänlig: Ja
 • Glutenfri: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Tensid som kan blandas med vegetabilisk olja till dusch olja och med kakaosmö...
  från 85,00 SEK
 • Wellness
  Örtpåse milt ljusgul
  Art nr. 8731
  58,00 SEK
 • Crearome
  Sockertensid utan cocoamidopropyl betaine. En mild tensid tillverkat av kokos...
  från 74,00 SEK
 • Crearome
  Mild men kraftigt skummande amfotär tensid till hårshampo, skumbad, kropps- o...
  från 63,00 SEK