Hem » Crearome » Fett & vax » Karnaubavax

Karnaubavax

Storlek:
1+ 390,00 SEK
5+ 290,00 SEK
1+ 111,00 SEK
1+ 69,00 SEK
1+ 252,00 SEK

Beskrivning

Karnaubavax

Karnaubavaxet utvinns ur en viss sorts palmblad, vaxpalmen. Det innehåller cerotinsyra och karnaubasyra och är hudvänligt med mycket hög smälttemeperatur - smältpunkt 84°C. Skyddar huden och hjälper den att behålla sin fuktighet utan att täppa till porerna och "stänga" huden. Små mängder kan reglera konsistensen i läppcerat och -stift. Stiftet håller då formen lättare även varma sommardagar. Det kan även användas i skoputsmedel, sadelbalsam och bonvax. Fungerar vattenavvisande och ger glans på läpparna såväl som på skorna! Mycket hållbart, härsknar inte. Används med 1-5 % i stift, läppstift och läppcerat mm.

Inci: Carnauba
Vetenskapligt namn: Copernicia ceriferal
Växtdel: Blad.
Ursprungsland: Brasilien

Recepttips

Egen Skokräm med naturliga vaxer och lång hållbarhet. Polerar skorna och skyddar dem till viss del mot fukt och vatten. Tillsätt olika jordpigment om du önskar färgad skokräm.

79 ml Ricinolja
15 g vitt bivax
3 g candelillavax
3 g karnaubavax

 

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

B6nP5
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Karnaubavax 1 kg
Artnr: 3506-1
Artikelnamn: Karnaubavax 100 g
Artnr: 3506-3
Artikelnamn: Karnaubavax 50 g
Artnr: 3506-5
Artikelnamn: Karnaubavax 500 g
Artnr: 3506-4
  • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Crearome
    Ett mycket hållbart vax framställt ur sojaolja. Smältpunkt 66-72°C. Kan ersät...
    från 71,00 SEK
  • Crearome
    Mycket fet vegetabilisk fettsyra. Smältpunkt 70°C. Används i fot- och handcrè...
    från 53,00 SEK
  • Crearome
    Vaxaktigt och mycket fett. Hög smältpunkt - 63°C. Används till ljusframställn...
    från 84,00 SEK
  • Crearome
    Nyttig ekologisk odlad palmolja med karotin, tocopherol och tocotrienol (na...
    från 66,06 SEK