Hem » Crearome - Råvaror » Örter » Munkpeppar pulver

Munkpeppar pulver

Storlek.:
235,00 SEK
67,00 SEK

Beskrivning

Munkpeppar pulver

Munkpeppar från kyskhetsträdet - ett värdefullt frö historiskt sett - väl använd som medicinalkrydda. Har mildare smak än vanlig peppar men går att använda på samma vis. Vitex agnus - Kyskhetsträdet - är ett litet träd/buske som blir 1-5 m högt. Det växer vilt i Balkan, Grekland, Italien m fl länder runt Medelhavet. 
Fröna innehåller flavonosider, alkoloider samt eterisk olja och kan användas som vanlig peppar men dess smak är snällare än den hos vanlig peppar. 
Namnen Kyskhetsträd och Munkpeppar har tilldelats för att fröna varit kända för sin drifthämmande inverkan hos både människor och djur. Har traditionellt getts som tinktur eller utdrag till t ex ston under brunstperioden för att få ett jämnare humör.

Rekommenderas ej under amning och graviditet. Mer information kan finnas i böcker samt på nätet. 

Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram! De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster. Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen! En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver
i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad! Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar. Här finns också fina dekorationsörter som t ex rosenblad, rosenknoppar, blåklint, ringblommor mm. Dessa kan även användas till te och annat. En del av örterna kan vara fina till fot- och helkroppsbad. Använd vår örtpåse så blir det enklare, eller gör avkok! Örtavkok kan också användas i olika hud-och hårvårdsprodukter. 

Vetenskapligt namn: vitex agnus-castus. Engelskt namn: Chasteberry, Familj: verbenaväxter/verbenaceae
Växtdel: Frön
Ursprungsland: Marocko

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

3fUM
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Munkpeppar pulver 1 kg
Artnr: 5217-2
Artikelnamn: Munkpeppar pulver 100 g
Artnr: 5217-1
 • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Mycket näringsrikt. Används som naturligt "kosttillskott", tex ihop med bränn...
  från 61,00 SEK
 • Crearome
  Dillfrön eko En krydda som är oumbärlig till kokning av flodkräftor. Malda o...
  från 67,00 SEK
 • Crearome
  Rika på bitter- och garvämnen. I hår- och hudvård används daggkåpa i bad, oms...
  från 97,00 SEK
 • Crearome
  Rika på garvämnen och saponiner. Används som vattenavkok i shampo och balsam....
  från 67,00 SEK