Hem » Crearome - Råvaror » Vegetabiliska oljor » Olivolja kallpressad eko

Olivolja kallpressad eko

Storlek:
129,00 SEK
519,00 SEK
84,00 SEK

Beskrivning

Olivolja kallpressad eko

En fet olja. Klassisk medelhavsolja för matlagning. Även bra i hud- och hårvårdsprodukter. Blandas med fördel med tistel/solrosolja om den känns fet. 12% matmoms ingår.

Info om våran olivolja kallpressad eko:

Under -15°C Olivträdet är ett litet träd med grågröna blad (de högsta träden kan dock bli 10 meter höga). Det är ett städsegrönt träd. Historiskt material visar att olivfrukterna och dess olja har använts av människan i över 5 000 år. Olivträdet växer mycket långsamt. Det bär frukt efter 15 år, och for tsätter därefter med det i hundratals år. Ett träd kan leva så länge som 1 000 år! Rent naturligt hör det hemma i medelhavsområdet, men odlas även i Kalifornien, Mexico och Australien. Den största olivproducenten är Spanien följt av Italien, Grekland och Turkiet. Trädet blommar sent på våren med vita blommor. Frukten, oliven, utvecklas under sommaren och hösten, och skördas i november/ december. Oliven är grön och blir svar t när den

Olivolja är en traditionell olja för användning i hud- och hårvård. Ett fåtal människor kan dock få hudreaktion av oljan. I Läkar tidningen nr 9/91, redovisas några fall av allergiskt kontakteksem vid användning under längre tid (fem år) utvär tes. Olivoljan verkar närande, mjukgörande, skyddande och har antiinflammatoriska egenskaper. Den är värd att prova vid hudirritationer efter bland annat insektsbett och efter hudkontakt med nässlor. Passar även vid ytliga solskador, olika typer av eksem, psoriasis, klåda och hudbristningar. Kosmetisk användning av olivolja passar torr och känslig hud, samt vid olika typer av hår- och hårbottenproblem (torr t, slitet och överbehandlat hår samt irriterad och känslig hud i hårbotten)

Fettsyresammansättning

  • Palmitinsyra C16:0 .
  • 3,5-8% Stearinsyra C18:0 
  • 2% Oljesyra C18:1 
  • 13-19% Linolsyra C18:2 
  • 48% Alfalinolensyra C18:3 
  • 25-35% Andra fettsyror 
  • 1-2% Stelningspunkt

  

Vetenskapligt namn: Olea europea Oil
Växtdel: fruktkött
Ursprungsland: Spanien

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

RSGz
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Olivolja kallpressad eko 1 l
Artnr: 3024-2
Artikelnamn: Olivolja kallpressad eko 5 l
Artnr: 3024-3
Artikelnamn: Olivolja kallpressad eko 500 ml
Artnr: 3024-1
  • Ekologisk: Ja
  • Veganvänlig: Ja
  • Glutenfri: Ja
  • Pressning: Kallpressad

Kunder som köpt denna vara har även köpt

  • Crearome
    En allround massage- och kroppsolja.
    från 62,00 SEK
  • Crearome
    En hudregenererande, halvfet olja som är bra i produkter för skadad, mogen oc...
    från 109,00 SEK
  • Lendelundens Naturprodukter
    En fin, ekologisk jultvål med julstämningskarameller och en läcker, mjukgöran...
    Art nr. 13194
    110,00 SEK
  • Crearome
    Kapsyl som passar till art.nr. 7218, 7257, 7219 och 7493 (100 ml PET flaskor)...
    Art nr. 7488
    3,10 SEK