Salvia glycerolextrakt
Utvinns ur salviablad.
Innehåller garvämnen och eterisk olja. Verkar bakteriehämmande och sammandragande.
Används främst till deodoranter, ansiktsvatten, fotprodukter, hårinpackningar och schampo.
Örtextrakt speciellt tillverkade för Crearome i Provence, Frankrike av färska, ekologiskt odlade eller vildväxande örter (kontrollerade av EcoCert). I glycerolextraktet utvinns de flesta vattenlösliga samt vissa fettlösliga ämnen i växten. Extraktet kan tillsättas olika produkter baserade på vatten: schampo, flytande tvål, deodoranter, cremer, lotioner, hudgel, ansiktsmasker, hårinpackningar, tandkräm m.m.
De som är märkta Eko, är tillverkade med eko glycerine, och hela produkten blir således ekologisk. Successivt kommer allihop att bli tillverkade med ekologiskt glycerin.
Dosera 3-6% i tredje fasen vid 35-45°C. Läs mer om örterna i boken ”Skapa din egen naturkosmetika” (se sidan 63). Tänk på att glycerol också verkar fuktbindande för huden. En plus-effekt. Har du redan glycerol i ditt recept, utesluter du det om du tillsätter dessa extrakter.
Vetenskapligt namn: Salvia officinalis Extract and Glycerin.
Ursprungsland: Frankrike.