Hem » Crearome - Råvaror » Örter » Svartkummin hel eko

Svartkummin hel eko

Storlek.:
67,00 SEK
235,00 SEK

Beskrivning

Svartkummin (hel) ekologisk

 

En ettårig växt som odlas för sina kryddiga, små svarta fröns skull. Den är mycket vanlig och har traditionellt använts i Mellanöstern och Centralasien som krydda och ingår i husapoteket! Där den främst har använts vid matsmältningsproblem och för att stimulera mjölkproduktionen hos ammanda kvinnor. Fröna används oftast hela och för att smaken ska komma fram hettas de snabbt upp i stekpannan. Används främst  för att smaksätta grönsaksrätter, aubergine, pumpa och squasch men också till fisk, lamm och som ströfrön på bakverk och i bröd.

Tips! Rosta svartkummin-, spiskummin- och fänkålsfrön och bjud på dem efter maten - speciellt efter kålrätter, kött och annnan svårsmält mat, detta hjälper mot väderspänningar! Av fröna utvinns en vegetabilisk olja rik på omega 3 fettsyror och eterisk olja. Försvaras torrt och mörkt.

Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram! De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster. Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen! En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver
i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad! Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar. Här finns också fina dekorationsörter som t ex rosenblad, rosenknoppar, blåklint, ringblommor mm. Dessa kan även användas till te och annat. En del av örterna kan vara fina till fot- och helkroppsbad. Använd vår örtpåse så blir det enklare, eller gör avkok! Örtavkok kan också användas i olika hud-och hårvårdsprodukter. 

Vetenskapligt namn: Nigella sativa.
Växtdel: Frö.
Ursprungsland: Egypten.

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

kkYhp
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Svartkummin hel eko 100g
Artnr: 5083-1
Artikelnamn: Svartkummin hel eko 1kg
Artnr: 5083-2
 • Odling: Ekologisk
 • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Används som fixeringsmedel i potpourrier. Verkar milt och svalkande, sammandr...
  från 105,00 SEK
 • Crearome
  Innehåller eterisk olja och garvämnen. Används i potpourrier, som dekoration ...
  från 70,00 SEK
 • Crearome
  Innehåller främst eterisk olja och slemämnen. Verkar renande och lugnande. An...
  från 73,00 SEK
 • Crearome
  Baobabpulver från Baobab växer vild på de Afrikanska savannerna. Trädet ger ...
  från 91,00 SEK