• cocosulfate
 • Recept på Schampo

Cocoförtjockare

Storlek:
241,00 SEK
69,00 SEK
981,00 SEK
156,00 SEK

Beskrivning

Cocoförtjockare

Mångsidig råvara för schampo och flytande tvålar. Har 3 funktioner, ger bra stabilt skum med rengörande effekt. Förtjockar schampo och tvålar. Ger en lätt balsameffekt och motverkar statisk elektricitet i håret. Används med 2-15% beroende på produkt. Löses i vatten (40*C) ej högre - rör tills allt är löst. Liten mängd går snabbt, större mängd tar upp till 15 min. OBS Används aldrig ensam, då är den irriterande.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Inci: Sodium coco-sulfate NB

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

FMwK
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Cocoförtjockare 1 kg
Artnr: 4513-3
Artikelnamn: Cocoförtjockare 100 g
Artnr: 4513-1
Artikelnamn: Cocoförtjockare 5 kg
Artnr: 4513-4
Artikelnamn: Cocoförtjockare 500 g
Artnr: 4513-2

Kunder som köpt denna vara har även köpt

 • Crearome
  Bergaptenfri - ej fotosensibiliserande. Kan användas i livsmedel. Citrusdoft ...
  från 62,00 SEK
 • Ion Silver
  Kolloidalt silvervatten Ionosil Vattenrening - effektivt mot svamp, virus, b...
  från 210,00 SEK
 • Crearome
  Till deodoranter, men även hud- och massageoljor. Höjd 11 cm, diamter 3.5 cm.
  Art nr. 7202
  10,30 SEK
 • Crearome
  Ett salt som används för hud och hårvård i bad, som badsalt för trötta och öm...
  från 58,00 SEK