Cocoförtjockare

Storlek:
241,00 SEK
69,00 SEK
981,00 SEK
156,00 SEK

Beskrivning

Cocoförtjockare

Mångsidig råvara för schampo och flytande tvålar. Har 3 funktioner, ger bra stabilt skum med rengörande effekt. Förtjockar schampo och tvålar. Ger en lätt balsameffekt och motverkar statisk elektricitet i håret. Används med 2-15% beroende på produkt. Löses i vatten (40*C) ej högre - rör tills allt är löst. Liten mängd går snabbt, större mängd tar upp till 15 min. OBS Används aldrig ensam, då är den irriterande.

Detta är en grupp ämnen som vi använder oss mycket av för att hålla oss själva, vårt hem, vår bil och våra kläder rena. Det är också ämnen som i olika produkter kan påverka oss negativt - både vad det gäller vår kropp och den miljö vi lever i! Dessa rengörande ämnen kallas för tvättaktiva ämnen eller tensider. Alla dessa ämnen eller råvaror framställs kemiskt av både naturliga råvaror som fett, oljor, socker, stärkelse, proteiner mm, samt av råvaror som kommer från den petrokemiska industrin. Under de senaste åren har det tagits fram en del nya tvättaktiva ämnen gjorda av helt naturliga och förnyelsebara råvaror, som de så kallade sockertensiderna. Tidigare hänvisade vi till Naturskyddsföreningens kriterier för tvål och schampo, men det är inte tillräckligt längre! Nu hänvisar vi också till certifieringsorgan för naturkosmetik som NaTrue, BDIH och EcoCert. Dessa är alla tillverkade av förnyelsebara
råvaror och märkta nedan med detta märke. Vi har valt att fortsätta sälja en del av våra äldsta tvättaktiva råvaror, eftersom många av våra kunder använder dem och gillar dem trots att de inte kan användas i eko/naturkosmetik-certifierade produkter! Laureth sulfat och Betain är lätta att tillverka med och förtjockas enkelt med salt. Det finns många recept med dessa, i våra böcker, på vår hemsida och i broschyrerna 7108-7137. För de nya tvättaktiva ämnena kommer ni att hitta recept på vår hemsida!

Inci: Sodium coco-sulfate NB

Läs mer

Dokument

Dokument (1)

Omdöme

Lämna ett omdöme

C5LBt
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Cocoförtjockare 1 kg
Artnr: 4513-3
Artikelnamn: Cocoförtjockare 100 g
Artnr: 4513-1
Artikelnamn: Cocoförtjockare 5 kg
Artnr: 4513-4
Artikelnamn: Cocoförtjockare 500 g
Artnr: 4513-2

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  En naturlig stärkelse med många användningsområden. Den stabiliserar alla typ...
  från 96,00 SEK
 • Crearome
  Mixas med vatten. Xantangum är en polysackarid som produceras av speciella ba...
  från 98,00 SEK
 • Crearome
  Carrageenpulver ett vegetabiliskt geleringsmedel med livsmedelskvalitet. 60 g...
  Art nr. 4306
  110,00 SEK
 • Crearome
  Mixas med varmt vatten. Kan också användas som förtjockningsmedel till flytan...
  från 125,00 SEK