Carrageentång hackad

Storlek:
373,00 SEK
91,00 SEK
205,00 SEK

Beskrivning

Carrageentång hackad

Carrageentång innehåller naturliga polysackarider, så kallade slemämnen, och kan användas i t ex kroppstvål för att göra den mjukare och skönare för huden. I örtbad kan man använda tången för den mjukgörande och skyddande effekten - den är speciellt bra vid irriterad hud och vid klåda. Gör ett avkok med 2-3 gram alger per deciliter vatten. Låt småkoka under lock 15-20 minuter (kokar lätt över) till ett tjockt gel har bildats. Sila sedan bort resterna av tången.

Gör avkok (2-3 g alger per 1 dl vatten) till människor och djur. Man får då fram slemämnena, som är mjukgörande och skyddande.

Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram! De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster. Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen! En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver
i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad!Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar. Här finns också fina dekorationsörter som t ex rosenblad, rosenknoppar, blåklint, ringblommor mm. Dessa kan även användas till te och annat. En del av örterna kan vara fina till fot- och helkroppsbad. Använd vår örtpåse så blir det enklare, eller gör avkok! Örtavkok kan också användas i olika hud-och hårvårdsprodukter. 

Vetenskapligt namn: Carrageenan

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

GxD6tA
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Carrageentång hackad 1 kg
Artnr: 4301-1
Artikelnamn: Carrageentång hackad 100 g
Artnr: 4301-2
Artikelnamn: Carrageentång hackad 500 g
Artnr: 4301-3

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Mångsidig råvara för schampo och flytande tvålar. Har 3 funktioner, ger bra s...
  från 69,00 SEK
 • Crearome
  Mixas med vatten. Xanthangum är en polysackarid som produceras av speciella b...
  från 133,00 SEK
 • Crearome
  Carrageenpulver ett vegetabiliskt geleringsmedel med livsmedelskvalitet. 60 g...
  Art nr. 4306
  110,00 SEK
 • Crearome
  En naturlig stärkelse med många användningsområden. Den stabiliserar alla typ...
  från 96,00 SEK