Gummi arabicum

Storlek:
320,00 SEK
99,00 SEK
31,00 SEK

Beskrivning

Gummi arabicum

Mixas med vatten. Gummi arabicum kommer från trädet Acacia Senegal. Kan lösas i lika delar kallt vatten till en seg massa. Glycerin håller gummi arabicum elastiskt. Används främst till mascara.

Naturliga polysackarider som när de blandas och vispas med vatten bildar geléer vilka ger skydd och mjukhet till
huden. Kan också användas som ”hjälpemulgatorer” i cremer och lotioner när du vill tillsätta speciella råvaror
som mjölksyra, alun, AHA m fl (vilka gör att produkten inte håller ihop så bra, utan gärna vill dela sig). Geléer är
utmärkta att använda när aktiva, vattenlösliga ämnen skall spädas ut för att kunna användas på huden. Exempel
på sådana är aloegelé, cirkulationsgelé med rosmarin, arnicagelé och tea treegelé. Fler idéer och tips finner du i
boken ”Skapa din egen naturkosmetika” art. nr. 7024, samt ”Handgjord naturkosmetik” art. nr. 7038.

Vetenskapligt namn: Acacia

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

pFCXkk
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Gummi arabicum 1 kg
Artnr: 4304-1
Artikelnamn: Gummi arabicum 250 g
Artnr: 4304-2
Artikelnamn: Gummi arabicum 50 g
Artnr: 4304-3

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

  • Crearome
    En naturlig stärkelse med många användningsområden. Den stabiliserar alla typ...
    från 96,00 SEK
  • Crearome
    Mixas med vatten. Xantangum är en polysackarid som produceras av speciella ba...
    från 98,00 SEK
  • Crearome
    Gör avkok (2-3 g alger per 1 dl vatten). Man får då fram slemämnena, som är m...
    från 91,00 SEK
  • Crearome
    Mixas med vatten. Xanthangum är en polysackarid som produceras av speciella b...
    från 133,00 SEK