Hem » Crearome - Råvaror » Örter » Vitpeppar hel eko

Vitpeppar hel eko

Storlek.:
526,00 SEK
108,00 SEK
78,00 SEK

Beskrivning

Vitpeppar hel eko

Peppar odlas i många av de tropiska länderna i södra Asien som Indien, Sri Lanka, Indonesien och Malaysia. Växten är en buskaktig klängväxt. Från de små blommorna bildas upp till 50 runda pepparfrukter i varje ax. Från samma pepparväxt får man flera olika sorters peppar: svart-, vit-, röd- och grönpeppar. Vitpepparn kommer från den mogna, torkade frukten och har mest pepparstyrka men är mindre aromatisk än svartpepparn. Den har en självklar plats i såser och dressingar och kan användas både till varma och kalla rätter, kött, fisk och grönsaker för sting och pepparsmak.

Här har vi samlat en mångfald av ekologiska kryddor och örter, finmalda till pulver och snyggt paketerade i transparent burk med metalllock - nu även i 50 gram! De hela pepparkornen serveras också i burk medan bladkryddorna presenteras i snygga naturaskar med fönster. Kryddor har ett brett användningsområde i mat där de ger smak, ibland även färg, men de har ofta också många positiva effekter för kroppen! En hel del kan också användas hela eller i pulverform i te och teblandningar, men även utvärtes till huden genom avkok eller som pulver
i omslag, inpackningar, ansiktsmasker och till sköna fot- och kroppsbad! Många av örterna används som de är till örte eller blandas till egna örtteblandningar. Här finns också fina dekorationsörter som t ex rosenblad, rosenknoppar, blåklint, ringblommor mm. Dessa kan även användas till te och annat. En del av örterna kan vara fina till fot- och helkroppsbad. Använd vår örtpåse så blir det enklare, eller gör avkok! Örtavkok kan också användas i olika hud-och hårvårdsprodukter. 

Vetenskapligt namn: Piper nigrum.
Växtdel: Frukt.
Ursprungsland: Sri Lanka.

Läs mer

Dokument

Dokument (0)

Omdöme

Lämna ett omdöme

7cFD
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Fakta om produkten

Varumärke: Crearome
Artikelnamn: Vitpeppar hel eko 1 kg
Artnr: 5630-3
Artikelnamn: Vitpeppar hel eko 100 g
Artnr: 5630-2
Artikelnamn: Vitpeppar hel eko 50 g
Artnr: 5630-1
 • Odling: Ekologisk
 • Veganvänlig: Ja

Kunder som köpt denna produkt har även tittat på

 • Crearome
  Cikoriarot i pulverform
  från 67,00 SEK
 • Crearome
  Används i teblandningar.
  från 50,00 SEK
 • Crearome
  Torkade lavendelblommor Innehåller eterisk olja, garvämnen. Anv. i te för avs...
  från 85,00 SEK
 • Crearome
  Innehåller eterisk olja som medverkar till pepparns aromatiska pepparsmak. De...
  från 64,00 SEK