Hem » Tillverkare/Storpack » Plast Policy

Plast Policy

Miljöpåverkan är något vi i Naturkosmos tar på största allvar. Vi arbetar ständigt mot att bli så klimatsmarta som möjligt. Plastanvändning är idag ett hett ämne och även om vi känner att vi blivit bättre de sista åren så fortsätter vi att försöka hitta lösningar till att kunna minska plastförbrukningen.

Vi har under det senaste året börjat att byta ut våra plastförpackningar till andra, mer miljövänliga alternativ. Än så länge är det allt som oftast papper som är det enda hållbara alternativet, med anledning av det så har ni säkert lagt märke till att vi säljer fler och fler produkter i pappersförpackningar nuförtiden, jämfört med några år tillbaka. Planen är att successivt gå över helt till pappersförpackningar eller andra miljövänligare alternativ och därmed slopa all plast.

Även i packen, där vi behandlar och skickar ut era varor, vill vi minska plastanvändningen så mycket som möjligt. Detta genom att, i den mån det går, välja emballage och fyllnadsmaterial i annat material än plast. Vi jobbar också med att effektivsera och perfektera packningsmetoderna för att minska på både plast- och pappersförbrukningen.

Målet är att alla anställda i Naturkosmos, men också våra kunder, ska kunna känna att de bidrar till ett plastfritt samhälle. Tillsammans gör vi ändringen!