Elisabeth Lendelund

För god sömn

Eterisk olja av humle är perfekt för dig som vill skapa förutsättningar för en god natts ostörd sömn. Fem droppar i en aromalampa en timme innan läggdags fyller ditt sovrum med humlens säregna men rogivande doft. Humle hjälper dig att somna och förhoppningsvis bibehålla god sömnkvalitet natten igenom.

I ett ångbad

Humle har ända sedan det antika Egypten använts i diverse hälsofrämjande huskurer.
Om du känner dig täppt och lite risig kan ett ångbad med humle hjälpa lite.
Tre droppar eterisk olja av humle droppas i en skål hett vatten. Luta dig över skålen med en handduk över huvudet och andas med djupa andetag. 10-15 minuter är lagom.


Mot myrkrypningar

Plågas du av rastlösa ben med myrkrypningar? Eterisk olja av humle kanske kan hjälpa dig.

Fem droppar humle eterisk olja blandas med två matskedar vegetabilisk olja – testa gärna mandel , sesam eller jojoba – och massera in dina ben. Kan användas två gånger dagligen.


Mot hudrodnader och känslig hy

Humle har egenskaper som kan dämpa hudrodnad och kanske olika irritationer. Det gör den perfekt för att användas i ett oljeserum för ansikte, hals och bröst.
Du skapar ett kraftfullt serum med hjälp av receptet nedan, och tappar upp det i någon av våra fina, återanvändningsbara glasflaskor som finns i både brunt och blått. En perfekt present!
Använd serumet två gånger dagligen. Glöm inte smörja in hals och bröst – många glömmer detta, trots att huden här är lika ömtålig som ansiktets. Ge din hud en anti age-boost!
5 ml arganolja
5 ml kaktusfikonfröolja
10 ml jojobaolja
10 ml tefröolja
5 dr eterisk humle olja