Elisabeth Lendelund

Exfoliering eller peeling som det också kallas är processen där vi gör oss av med gamla hudceller så att ny, fräsch hud får titta fram. Exfoliering hjälper mot t ex pigmentförändringar och mot dynamiska rynkor. Din hud blir silkessmjuk och strålande. Huden i ansiktet är ömtålig och det är inte alla som tål en mekanisk exfoliering väl (till exempel en sådan med skrubbkorn som vi använder till kroppen), och ett alternativ är en kemisk exfoliering.

Vi använder oss av Tamarin AHA som är en alfahydroxisyra, och kombinerar den med vårdande aloe vera. Tamarin AHA tränger igenom hudens yttre lager och hjälper den att bli av med de döda hudceller som vi vill bli av med. Den tränger varsamt ner i porerna och rengör, men det är samtidigt en mild peeling. Du behöver följande:

1 matsked Aloe vera 1:10 extrakt Crearome eller Aloe vera Gel aktiv.
3 droppar Tamarin AHA Crearome

Blanda ut AHA-syran i aloe veran och smörj in hela ansiktet utom området runt ögonen. Låt verka i 15-20 minuter och tvätta därefter av ansiktet.
Spraya med vårt hamamelisshydrolat, som gör att hudens nu rengjorda porer drar ihop sig. Utsätt inte huden för sol efter exfolieringen.

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.

  Varor som ingår artikeln.

 • Crearome
  Glycerinextrakt av Tamarinens fruktkött. Innehåller hög mängd alfa-hydroxi-, ...

  från 82,00 SEK
 • Crearome
  Milt sammandragande örtvatten som är bra vid irriterad hud. Kan användas som ...

  från 79,00 SEK
 • Lendelundens - Roots of love
  En Aloe gel med vårdande egenskaper som man gärna vill ha tillhands både hemm...

  från 49,00 SEK
 • Crearome
  Från Australien. Flytande koncentrat som späds med ca 10 delar vatten, eller ...

  från 76,00 SEK