Elisabeth Lendelund

Oreganon är drottningen i husapoteket! Denna eteriska olja har säkert tusen användningsområden, men vi tänkte börja med att komma med våra bästa tips...

Som munskölj

Blanda 3 droppar eterisk oregano med 100 ml vatten. Gurgla för god munhälsa och fräsch andedräkt.

Som antibakteriell roomspray

Högaktuell spray att använda i luften. Blanda 1 dl vatten med 15 droppar eterisk oregano i en av våra sprayflaskor. Vill man så kan man även tillsätta 10 dr eterisk citrongräs. 

För magen

Håll magen i trim med 5 droppar oregano i en matsked oliv- eller MCT-olja. Ta dagligen.

I ångbehandling

Koka upp vatten i en kastrull och droppa i 3-5 droppar eterisk olja av oregano. Luta dig över vattenångan som skapas med en handduk över huvudet. Lika bra för huden som för luftvägarna.

Vid tånagelproblem

Applicera oljan på berörda naglar dagligen. Använd en tops, då det är viktigt att oljan hamnar på nageln och inte på huden.

För att fräscha upp skor

Blanda 20 droppar oregano i 100 ml vatten. Använd någon av våra praktiska flaskor (vi har dem både i plast och i glas). Skaka om och spraya i skor som behöver fräschas upp.

Vid akne

Blanda oreganolja med jojobaolja eller squalane 1:10 och applicera på aknedrabbad hud inför natten. Varken jojobaolja eller squalane täpper till huden, så du behöver inte oroa dig över att utslagen ska förvärras av oljan.

För att smaksätta honung

Blanda 5 droppar oreganoolja i 100-150 ml av din favorithonung – gott, nyttigt och välgörande.

I dressing

En droppe oreganoolja i din salladsdressing tar smaken till nya nivåer!

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.

  Varor som ingår artikeln.

 • Crearome
  Stark örtig doft. Starkt luftrenande. Kan även användas i livsmedel. Bör ej a...

  från 45,00 SEK
 • Crearome
  Används med försiktighet, sätt dig in i oljans fullständiga verkningar. Kan a...

  från 50,00 SEK