Elisabeth Lendelund

Glycerolextrakt är lite av en doldis i hudvårdsvärlden - många konventionella hudvårdsprodukter innehåller glycerol i varierande mängd, men det många inte vet är hur enkelt det är att själv använda och skapa egna produkter och kurer med glycerolextrakt som bas.
För våra extrakt är inte bara glycerol - de innehåller växternas magi också!

Låt oss först behandla glycerol som ämne. Glycerol är en mjukgörande konsistentsgivare som är fantastisk på att kapsla in fukt. När du använder glycerol på huden så kan fukten i produkten och även i luften tränga in och ge fukt åt din hud. Den håller huden smidig och är dessutom bakteriehämmande - perfekt för aknehud med andra ord.

Glycerol i sig är en intressant ingrediens i hudvård - men det blir verkligt spännande när man tittar närmare på våra glycerolextrakt! De är nämligen en kraftfull syntes av kemi och växtmagi!

Du kan till exempel använda vårt glycerolextrakt med kamomill direkt på huden - det blir en lindrande kur för irriterad, torr eller reaktiv hud. Den är mild nog att använda även på den känsligaste huden. Och den är effektiv mot akne. Smörj in ansikte, hals och bröst med ett generöst lager och låt verka 20-30 minuter. Torka eller tvätta av överskottet och följ upp med fukt - vi rekommenderar en blandning av squalane och tefröolja (50%+50%).

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.

  Varor som ingår artikeln.

 • Crearome
  Utvinns ur kamomillblommor. Innehåller eterisk olja, bisabolol och slemämnen....

  från 64,00 SEK
 • Crearome
  Ett mycket stabilt oljelösligt ämne framställt av olivolja. Squalane ger hude...

  från 125,00 SEK
 • Crearome
  Utvinns ur tebuskens frö. Den är stabil och hållbar - en god matolja! Skyddar...

  från 109,00 SEK
 • Crearome
  Milt sammandragande örtvatten som är bra vid irriterad hud. Kan användas som ...

  från 79,00 SEK