Elisabeth Lendelund

Ingredienser:
4 st stora apelsiner
2 st äggulor
2,5 dl vispgrädde
0,5 dl naturell yoghurt
0,75 dl råsocker eller björksocker
eventuellt 1/3 tsk carrageenpulver eller pektin
6 dr apelsin eterisk olja (ni hittar flera andra smaker bland våra ekologiska aromer)

Dela apelsinen och pressa ur saften. Sila och koka saften eventuellt tillsammans med carrageen tills den har reducerat till 1 dl. Rensa ur skalen och spara dem. Vispa äggulor och socker vitt och fluffigt. Vispa grädden. Blanda alla ingredienserna ordentligt, men försiktigt. Fyll apelsinskalen med glassen och frys dem i 5-7 timmar. Servera direkt från frysen. 

    Varor som ingår artikeln.

  • Crearome
    En frisk och varm citrusdoft som verkar upplyftande på vårt sinne - fin att a...

    från 55,00 SEK
  • Crearome
    Xylitol (björksocker) är en såkallad sockeralkohol (som t.ex sorbitol/maltito...

    från 89,00 SEK
  • Crearome
    Carrageenpulver ett vegetabiliskt geleringsmedel med livsmedelskvalitet. 60 g...
    Art nr. 4306
    110,00 SEK
  • Crearome
    En varm god citrussmak. Används till smaksättning av desserter, glass, sorbe...

    från 55,00 SEK