Elisabeth Lendelund

Vår destillerade eteriska lime är som en sprudlande sommardrink – fräsch, kraftfull och lekande frisk. Det perfekta valet för dig som vill använda aromaterapi för att höja humör och mående!

I en massageolja

Du kan enkelt tillverka en egen uppiggande massageolja med följande recept:

1 dl vegetabilisk massageoljebas – vi har både Torr, Fet och Ekonomi

20 droppar eterisk lime

10 droppar Olibanum

10 droppar Litsea cubeba.

Använd någon av våra fina glasflaskor – finns i både blått och brunt. Flaskorna kan återanvändas och pryder sin plats i ditt badrum.

I ett uppiggande spray

Behöver du en energikick efter en dag framför datorn? Blanda följande i någon av våra flaskor och spraymunstycken:

2 dl Apelsinblomshydrolat

20 droppar Destillerad Lime

Skaka och spraya!

I en aromadusch/bad

Det är lekande lätt att skapa SPA-känsla hemma! Droppa 5 droppar eterisk destillerad lime i badet eller på en handduk som du lägger på golvet i duschen. Värmen gör att doften utvecklas och omfamnar dig i fräschör!

I en ansiktsolja

Destillerad lime är en utmärkt olja att tillsätta i en ansiktsolja för dig som har fet eller kombinerad hy. Vårt absoluta favoritrecept följer här nedanför!

20 ml Tefröolja

10 ml Squalane

10 ml Kaktusfikonfröolja

10 ml Jojobaolja

10 droppar Destillerad lime

Receptet ger 50 ml ansiktsolja som du med fördel tappar upp i någon av våra fina glasflaskor som förlänger hållbarheten genom att hindra ljus från att påverka oljan. Flaskorna finns både i blått och brunt och har en härlig retro-look!

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.