Hem » Recept - DIY » Recept - Mat med eteriska oljor » Recept - julprodukter

Recept - julprodukter

Griljering till julskinkan

Ingredienser:

  • 2 dl söt, stark senap
  • 2 st äggulor
  • 5 droppar Crearome eterisk apelsinolja eko
  • 0,75 dl ströbröd
  • 2,5 tsk Crearome ingefärspulver eko
  • 1 msk Crearome senapsfröpulver gult eko
  • 0,25 dl Crearome kokossocker eko
  • Crearome hel kryddnejlika eko

 

När julskinkan är färdigkokt skärs svålen bort och ugnen värms till 225 grader.
Blanda senap, äggulor och apelsinolja och bred blandningen över skinkan.
Blanda i en annan skål ströbröd, ingefärspulver, senapspulver och kokossocker och sikta över skinkan.
Griljera skinkan i 10-15 minuter.

Pepparkakor med rå choklad

Ingredienser:

  • 350 g smör
  • 700 g (8 dl) kokossocker
  • 2,5 dl ljus ekologisk sirap
  • 2,5 dl vatten
  • 30 g bikarbonat (natriumbikarbonat) Crearome
  • 25 g mald nejlikapulver eko Crearome
  • 30 g mald kanelpulver eko Crearome
  • 10 g mald ingefärspulver eko Crearome
  • 1300 g (2,1 l) vetemjöl
  • 50 g (ca 1 dl) kakaopulver rå eko Crearome

 

Gör så här:
1. Blanda smöret med alla övriga ingredienser i en degblandare till en jämn deg (eller blanda och knåda för hand). Låt vila i kylen 1-2 dygn.
2. Kavla ut degen tunt och skär ut pepparkakor i önskad form eller använd formar.
3. Värm ugnen till 175 grader och grädda pepparkakorna 4-6 minuter på plåt med bakplåtspapper.