Recept - julprodukter
Griljering till julskinkan
Ingredienser:
- 2 dl söt, stark senap
- 2 st äggulor
- 5 droppar Crearome eterisk apelsinolja eko
- 0,75 dl ströbröd
- 2,5 tsk Crearome ingefärspulver eko
- 1 msk Crearome senapsfröpulver gult eko
- 0,25 dl Crearome kokossocker eko
- Crearome hel kryddnejlika eko
När julskinkan är färdigkokt skärs svålen bort och ugnen värms till 225 grader.
Blanda senap, äggulor och apelsinolja och bred blandningen över skinkan.
Blanda i en annan skål ströbröd, ingefärspulver, senapspulver och kokossocker och sikta över skinkan.
Griljera skinkan i 10-15 minuter.
Pepparkakor med rå choklad
Ingredienser:
- 350 g smör
- 700 g (8 dl) kokossocker eko Crearome
- 2,5 dl ljus ekologisk sirap
- 2,5 dl vatten
- 30 g bikarbonat (natriumbikarbonat) Crearome
- 25 g mald nejlikapulver eko Crearome
- 30 g mald kanelpulver eko Crearome
- 10 g mald ingefärspulver eko Crearome
- 1300 g (2,1 l) vetemjöl
- 50 g (ca 1 dl) kakaopulver rå eko Crearome
Gör så här:
1. Blanda smöret med alla övriga ingredienser i en degblandare till en jämn deg (eller blanda och knåda för hand). Låt vila i kylen 1-2 dygn.
2. Kavla ut degen tunt och skär ut pepparkakor i önskad form eller använd formar.
3. Värm ugnen till 175 grader och grädda pepparkakorna 4-6 minuter på plåt med bakplåtspapper.