Elisabeth Lendelund

Salvia är en älskad krydda som stärker och vårdar både utvärtes och invärtes.

I te

Salviate är en klassiker - värmande och upplyftande och bra för matsmältningen. Söta med honung om du vill. Blanda 1-2 droppar eterisk olja av salvia i honungen och fyll på med ditt lagom varma favoritte, t ex Love Chai från Lendelunden.

Efter en lång dag

Visste du att salvia kan hjälpa dig att ”starta om” huvudet efter en lång dag? Droppa 5 droppar salvia en handfull sålt och rör om. Häll det i badvattnet, sjunk ner och njut. Vill du använda oljan i duschen så droppar du 5 droppar på en liten handduk som du lägger på golvet. Oavsett om du badar eller duschar så kommer värmen att aktivera doften och svepa in dig i ett moln av välbefinnande.

För att rena ett rum

Salvia är kraftfullt renande och kan ”nollställa” energin i ett rum. Använd 5 droppar i en aromalampa eller på en aromasten. Du kan även tillsätta 2 droppar i ett värmeljus som du sedan tänder. Känn hur ett lugnare space tar form!

För att starta dagen

Salvia kan hjälpa dig att börja dagen med kraft. Applicera 2 droppar i en msk mandelolja eller aprikoskärnolja och droppa oljan i dina handflator. Gnid dem mot varandra och för dem sedan upp mot din näsa. Andas in med djupa, lugna, medvetna andetag och föreställ dig att du andas in liv och andas ut kärlek i hela din kropp.

I ett vårdande hårspray

Salvia är superbra för håret, och doftar dessutom fantastiskt. Du tillverkar ett näringsrikt och väldoftande hårspray genom att följa detta recept:

2,5 dl salviahydrolat
40 droppar eterisk salvia

Blanda i en av våra fina flaskor med spraykork. Skaka inför varje användning och spraya i vått eller torrt hår för ökad glans och hälsosam hårbotten.

I en ångande ansiktsbehandling

Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt 5 droppar eterisk salvia. Luta dig över vattnet med en handduk över huvudet. Sitt i 10 minuter och gör därefter en oljerengöring genom att massera in mandel- tefrö eller jojobaolja. Avlägsna eventuellt överskott med en tvättlapp. Din hy kommer vara klar, frisk och ha ny lyster.
Ångbad med salvia fungerar för alla hudtyper.

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.

  Varor som ingår artikeln.

 • Crearome
  En hydrolat med örtig och frisk doft. Verkar aktiverande, renande, cirkulatio...

  från 66,00 SEK
 • Lendelundens - Roots of love
  Ett ekologiskt örtte! Ett äkta, klassiskt Chai te skänker massor av kärlek oc...
  Art nr. 13410-1
  59,00 SEK
 • Crearome
  En halvfet, lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att...

  från 163,00 SEK
 • Crearome
  aEn halvfet olja. Klassisk hud- och massageolja som varken är för fet eller f...

  från 138,00 SEK
 • Crearome
  Utvinns ur tebuskens frö. Den är stabil och hållbar - en god matolja! Skyddar...

  från 77,00 SEK
 • Crearome
  Bra för halvtorr, mogen, åldrande och känslig hud. Kan användas i de flesta p...

  från 138,00 SEK
 • Crearome
  Passar art. nr. 7205, 7209, 7210, 7211, 7258, 7200 och 7212. Höjd 6 cm (rör 9...
  Art nr. 7242
  8,00 SEK
 • Crearome
  Höjd 11 cm, 4.7 cm i diameter. Beställ kapsyl separat.
  Art nr. 7211
  5,60 SEK