Elisabeth Lendelund

Kardemumma är mer än julstämning och bullar! Vi vill bjuda in dig till att upptäcka nya sidor hos den väldoftande charmören!

After sun

Visste du att eterisk olja av kardemumma kan ha en svalkande effekt på huden? Vi använder den därför i vår after sun-olja! Receptet kommer här:

50 ml jojobaolja
50 ml tistelolja kallpressad eko
20 droppar kardemumma olja
15 droppar grönmynta olja

Häll upp i någon av våra tjusiga glasflaskor. Dessa går att återanvända gång på gång och är således bra för miljön. Vi har dem i stilrent blått och klassiskt brunt. Komplettera med valfri kapsyl eller spraymunstycke.

I en sensuell massageolja

Det sägs att kardemumma är ett naturligt afrodisiakum! Vi tycker definitivt att det är värt att testa! Vårt bästa recept på massageolja med kardemumma har en rik doft med undertoner av mystik:

100 ml massageoljebas (ekonomi, fet eller torr Crearome)
20 dr Maharadja Aromablandning
15 dr Meditation Aromablandning
15 droppar kardemumma olja

Blanda och förvara i en av våra fina glasflaskor. Och njut!

”Märklarblandningen”

Få dofter är så trygga som kardemumma! Det sägs att mäklare ofta använder en blandning av eterisk kardemumma och eterisk apelsin för att skapa en hemtrevlig stämning i en lägenhet eller ett hus.
Oavsett så kan du njuta av kombinationen genom att använda en aromalampa eller aromasten. Du kan också droppa lika delar kardemumma och eterisk apelsin på 100 gram kanelstänger och 100 gram torkad stjärnanis för att skapa ett väldoftande potpurri. Lägg upp i en vacker skål!

För magen

Magen mår bra av kardemumma! Ta tre droppar kardemumma eterisk olja i en mugg ihop med en klick honung. Rör om och fyll på med varmt te. Vi har både rött och grönt te i vårt sortiment, och det röda är helt fritt från koffein.

I varm choklad

Två droppar eterisk kardemumma i en mugg varm choklad smakar fantastiskt! Om du har någon form av grädde på din choklad så droppar du en droppe kardemummaolja i den före vispning och toppar din varma choklad med denna lena mumma!

Latmask-chai

Om du är sugen på chaite men inte orkar vänta så kan du tillreda vårt ”latmask-chai”.
Blanda ut ett kryddmått kanelpulver och 2 droppar kardemumma samt 1 droppe ingefära olja i en skvätt varmt vatten samt ca 2 tsk agavesirap eller 1 msk kokossocker. Fyll sedan på med valfri varm mjölk.

Missa inte våra andra spännande recept! Vi har allt från kropps-, ansikts- och hudvård till mat, deserter, smink, praktiskt enkla DIY tips och så vår eterisk oljekalender där du får lära dig känna alla våra eteriska oljor och dess användningsområden! Receptbloggen - Eterisk oljekalender - Vårrecept.